Буженина - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

Буженина

Складові

  • свинячий окіст 2-3 кг
  • часник 5-7 зубчиків
  • насіння коріандру 2 ч.л.
  • оливкове масло 2-3 ст.л.
  • сіль
  • мелений чорний перець

час підготовки: 3 годин,час готування: 2 год 30 хв
кількість порцій на 20 осіб

 

 

Буженина – універсальне блюдо, її подають на святковий стіл і використовують для бутербродів. Тільки ось ціна на готову буженину досить велика, що переводить цей продукт в розряд делікатесних. А тим часом приготувати її вдома – досить просто, і виходить значно дешевше.

крок 1

Очистіть часник і наріжте тонкими брусочками.

крок 2

Зріжте з окосту зайвий жир і плівки. Зробіть на м’ясі прокол довгим ножем і, не виймаючи його, поверніть, щоб утворилася невелика лунка. Вставте в лунку часник. Таким чином нашпигуйте все м’ясо.

крок 3

Змішайте сіль і чорний перець і натріть м’ясо. Змастіть оливковою олією. Розтлумачте насіння коріандру в ступці в крупну крихту і обваляйте окіст.

крок 4

Обвяжіте м’ясо кулінарним шпагатом, щоб шматок вийшов однакової товщини. Залиште для маринування від 3 год до 2 діб.

крок 5

Розігрійте духовку до 220 ° С. Покладіть окіст у форму і поставте в духовку. Запікайте 15 хв., Потім знизьте температуру до 160 ° С і продовжуйте запікати до готовності. Час готовності розрахуйте за наступною формулою: на кожні 500 г сирого м’яса – 20 хвилин і ще 30 хвилин на весь шматок. Тобто при вазі окосту 2 кг вам знадобиться 2 ч. Час від часу поливайте м’ясо соком.

крок 6

Готову буженину прикрийте фольгою і залиште до повного охолодження. Щоб м’ясо добре нарізати, можна поставити його під гніт. Для цього покладіть на шматок м’яса обробну дошку, поставте вантаж і залиште на 8 год.

крок 7

Смачного!