Лазанья класична з м’ясом

Складові

  • М'ясний фарш 600 гр
  • Соус болоньєзе 600 гр
  • Вершкове масло 60 гр
  • Пшеничне борошно 2,5 столові ложки
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Молоко 750 мл
  • Готові сухі листи лазаньї 10 штук
  • Твердий сир 500 гр

Час приготування: 40 хвилин

 

 

 

 

ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ на порцію

Калорійність – 965 ккал

БІЛКИ – 50 ГРАМ

Жири – 72,6 ГРАМ

ВУГЛЕВОДИ – 23,9 ГРАМ

крок 1

У сотейник покласти вершкове масло і 2 ложки рослинної олії, розтопити. Поступово додавати борошно і розмішувати так, щоб не залишалося грудочок.

крок 2

Коли вся мука втрутитися, влити все молоко. Зменшити вогонь і томити до потрібної консистенції: не рідкою, але й не занадто густий. Консистенція нежирної сметани.

крок 3

На сковороді розжарити оливкова олія. Додати м’ясний фарш.

крок 4

Фарш смажити до напівготовності. Влити в нього соус болоньєзе, посолити і поперчити за смаком.

крок 5

Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити вершковим маслом. На дно вилити трохи соусу бешамель, чуть-чуть, тільки щоб покрити дно.

крок 6

Викласти пласти (Не варені). На пласти викласти вийшов фарш (не шкодуємо!), На фарш – натертий сир. На сир – соус бешамель.

крок 7

Соусу потрібно викладати стільки, скільки необхідно, на ваш погляд, щоб лазіння вийшла соковитою. Поверх соусу викласти сухі листи лазаньї. Повторити процедуру.

крок 8

Останній шар листів промазати соусом бешамель і зверху щедро засипати сиром. Дати постояти хвилин 7-10. Поставити в духовку. Піч 30 хвилин.

крок 9

Смачного!