Складові
- свинячий окіст 2-3 кг
- часник 5-7 зубчиків
- насіння коріандру 2 ч.л.
- оливкове масло 2-3 ст.л.
- сіль
- мелений чорний перець
час підготовки: 3 годин,час готування: 2 год 30 хв
кількість порцій на 20 осіб
Буженина – універсальне блюдо, її подають на святковий стіл і використовують для бутербродів. Тільки ось ціна на готову буженину досить велика, що переводить цей продукт в розряд делікатесних. А тим часом приготувати її вдома – досить просто, і виходить значно дешевше.
Очистіть часник і наріжте тонкими брусочками.
Зріжте з окосту зайвий жир і плівки. Зробіть на м’ясі прокол довгим ножем і, не виймаючи його, поверніть, щоб утворилася невелика лунка. Вставте в лунку часник. Таким чином нашпигуйте все м’ясо.
Змішайте сіль і чорний перець і натріть м’ясо. Змастіть оливковою олією. Розтлумачте насіння коріандру в ступці в крупну крихту і обваляйте окіст.
Обвяжіте м’ясо кулінарним шпагатом, щоб шматок вийшов однакової товщини. Залиште для маринування від 3 год до 2 діб.
Розігрійте духовку до 220 ° С. Покладіть окіст у форму і поставте в духовку. Запікайте 15 хв., Потім знизьте температуру до 160 ° С і продовжуйте запікати до готовності. Час готовності розрахуйте за наступною формулою: на кожні 500 г сирого м’яса – 20 хвилин і ще 30 хвилин на весь шматок. Тобто при вазі окосту 2 кг вам знадобиться 2 ч. Час від часу поливайте м’ясо соком.
Готову буженину прикрийте фольгою і залиште до повного охолодження. Щоб м’ясо добре нарізати, можна поставити його під гніт. Для цього покладіть на шматок м’яса обробну дошку, поставте вантаж і залиште на 8 год.
Смачного!