Складові
Яловичина багата на велику кількість сполучнотканинних білків, які потрібні для підтримки здоров’я судин, суглобів і шкіри.
Якість яловичини багато в чому залежить від кормів та умов вирощування поголів’я.
Як же вибрати свіже м’ясо?
• Гарненько придивіться до кольору м’яса. В ідеалі воно повинно бути рожевим або світло-червоним. Темно-червоний, коричневий або бордовий колір – це вірна ознака або старшого віку тварини, або неправильного забою.
• У свою чергу повинен насторожити і надто яскравий колір м’яса. Це означає, що в ньому можуть бути присутніми барвники.
• Жирок на м’ясі і в прошарках повинен бути білим або кремовим. Чим жовтіші і темніші відтінки жиру, тим більш «дорослою» була тварина.
• Маленька хитрість: вибираючи охолоджене м’ясо, натисніть на нього пальцем. Якщо воно пружне (ямка від натискання відразу зникає) і не липне до рук – такий продукт можна сміливо купувати.
• Уникайте прилавків з мокрим м’ясом. Краще купити злегка завітрене м’ясо, ніж мокре.
Завжди свіже та якісне м’ясо ви можете придбати в магазинах фірмової мережі Укпромпостач.