Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

8 найнезвичніших страв у всьому світі

27.07.2021

Туристи, що приїжджають в Україну, дивуються із нашої кров’янки та сала. Це доволі незвичні страви, які далеко не кожен наважиться скуштувати. Для нас це буденні делікатеси, а от для іноземців — зовсім ні. Тож сьогодні ми вирішили дослідити зворотну сторону. Написали для вас про найнезвичніші страви з усього світу, які буде цікаво скуштувати українцям, що люблять подорожувати.

Trippa alla romana

Це традиційна римська кухня, в основі якого шлунок корови. Ця страва завжди вважалася сільською їжею, адже у складі були одні потрохи й залишки овочів. Проте з часом цю страву переоцінили й тепер вона вважається делікатесом, який має скуштувати кожен відвідувач Риму. Готують її зазвичай у томатному соусі і як раніше додають туди кілька видів потрохів.

Green ants

Зелені мурахи геть не делікатес для азійців, адже їх вони додають навіть до найполярнішої страви в Індії — карі.  Зелені мурахи мають лимонний смак і на запах чимось нагадують м’яту. А тому їх використовують радше як приправу до страв. Зокрема, личинки мурах використовують для традиційного тайського салату уіт.

Tuna Eyeballs

Очі тунця. Звучить достатньо огидно, але на смак приготовані очі нагадують кальмара чи восьминога. А готують великі очні яблука в Японії. Зазвичай тушкують їх у соєвому соусі.

Hákarl

Гаукарль — це традиційна ісландська страва, що готується з гнилої туші акули. Її закопують під землю і притискають камінням. Після цього його вивішують для просушування, перш ніж нарізати соломкою і подавати до столу. На запах це м’ясо нагадує аміак і має достатньо сильний і різкий аромат риби. Оскільки саме м’ясо акули є отруйним, то такий спосіб обробки дозволяє ісландцям споживати рибу в майже сирому вигляді.

Сторічні яйця

Цей делікатес раніше називали імператорським. А все через достатньо складний процес маринування. Яйце зберігають у суміші глини, попелу та негашеного вапна протягом декількох місяців. За цей час жовток стає темно-зеленим або навіть чорним і слизьким, а білок перетворюється на темно-коричневе напівпрозоре желе. На запах яйце досить різке, але попри це все одно вважається цінним азійським делікатесом.

Shiokara

Також японська страва, яка іноді викликає огиду, але все ж користується великою популярність. Це суміш морепродуктів, які ферментують і в результаті утворюється слизька маса. Таку страву їдять усі японці, а тому до сьогодні можна зустріти з десяток різних варіацій сіокари.

Wasp Crackers

Печиво, що наповнене осами. Готувати бджоли у форматі закуски — вже давно не новинка. А от готувати десерт з осами — це вже щось незвичне. Адже, по суті, ви їсте печиво, яке може вас вжалити. Такий японський делікатес насправді не найпопулярніша у світі їжа, проте за цим крекером гості країни частенько полюють в місцевих крамничках. На смак оси в печиві наче родзинки, проте трішки гіркуваті. А на вигляд може здатися, що от-от і оси оживуть.

Bird’s Nest Soup

Суп із пташиного гнізда — дорога страва. Вважається, що він допомагає зберегти молодість. А готують його з гнізда стрижа. До речі, їстівні пташині гнізда коштують немало. Один кілограм може досягати аж до 10 тис. доларів. А тому й не дивно, що суп із нього теж дорога й ексклюзивна страва. Хоча на смак воно майже ніяке і по текстурі більше схоже на желе, аніж на гніздо.

 

Більшість із цих страв можуть викликати подив, огиду чи цікавить. Проте кожна страва вартує уваги. Тим паче, що їх їсть чимала кількість людей. Власне, для них це вже не делікатес, а буденна страва, як для нас сало чи кров’янка. Тож наважуйтеся куштувати щось нове і відкривати для себе дивовижний світ кулінарії.