Страва зі свинини за 10 хв від Гордона Рамзі - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

Страва зі свинини за 10 хв від Гордона Рамзі

17.01.2022

Коли на приготування вечері не так багато часу, на допомогу завжди приходять вишукані рецепти одного з найвідоміших шеф-кухарів світу — Гордона Рамзі. Він пропонує зготувати свинячу вирізку із власноруч приготованою сальсою.

Нам знадобиться: 

  • Свинина (вирізка)
  • Кукурудза
  • Бекон або прошуто
  • Томати чері
  • Шпинат
  • Базилік
  • Фіолетова цибуля
  • Пластівці чилі
  • Вершкове масло
  • Олія
  • Сушений часник
  • Сіль

 

Спосіб приготування 

  1. Обсмажте до золотої скоринки кукурудзу із сіллю та додайте туди порізану півкільцями цибулю. Зауважте, що олію чи масло у сковороду ми не додавали. Суміш має бути “сухою”.
  2. Розріжте чері навпіл і посоліть їх. Також притрусіть свинину сіллю, пластівцями чилі та часником.
  3. Розігрійте іншу сковорідку і покладіть туди підготовлену свинину. Смажте до скоринки і тільки після цього покладіть шматочок вершкового масла. Дайте свинині побути на сковороді 4 хв (по 2 хв на кожну сторону стейка).
  4. Тим часом кукурудза з цибулею вже набули скоринки, тому час додавати олію і томати.
  5. Поки готується сальса, викладіть свинину на тарілку, щоб дати їй відпочити.
  6. Потім вимкніть плиту під овочами і додайте свіжих листків базиліку та шпинату. Полийте суміш винним оцтом.
  7. Тепер час просмажити бекон чи прошуто. Робити це потрібно на чистій сковороді, щоб шматочки не підгоріли. Дайте їм 15 секунд, щоб утворити скоринку.
  8. Викладіть овочеву сальсу на тарілку, потім хрусткий бекон, а далі — ніжну свинину.

 

Важливо!

Щоб свинина вийшла соковитою і ніжною, її варто солити безпосередньо перед приготуванням. Якщо м’ясо довго лежатиме із сіллю, поступово втрачатиме вологу. Також пам’ятайте, що вершкове масло має низьку точку диміння, а тому його потрібно додавати до свинини вже тоді, коли вона добряче просмажиться. В іншому разі — м’ясо пригорить і матиме гіркий смак.

І остання порада, яка допоможе відтворити рецепт. Не готуйте томати надто довго. Їх потрібно додавати вкінці процесу. Адже якщо вони пересмажаться, втратять забагато соку і перетворяться на пюре. А вся особливість сальси в тому, що кожен інгредієнт цілісний.