Топ найбезглуздіших речей, які займають місце на кухні - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

Топ найбезглуздіших речей, які займають місце на кухні

12.11.2021

Як і з будь-яким гаджетом для кухні, перш ніж щось купувати, спитайте себе — а чи справді я не можу обійтися без цього. Переконані, що відповідь на більшість буде ні.

Нам завжди здається, що додаткові пристрої допоможуть зробити кухню оптимізованою, а процес готування швидшим. Проте в кінцевому результаті, ми все одно користуємося тими приладами, якими користувалися й до покупки ґаджета. 

Тому спробуйте застосувати таке правило. Якщо вам хочеться купити новий прилад для кухні, поміркуйте, до скількох різних видів продуктів, яких ви часто споживаєте, можна його застосувати. Якщо до 2-4 — це справді марна трата грошей. Якщо ж ви зможете його використовувати для більшої кількості продуктів, поміркуйте, чи є місце у вашій оселі. А тільки після цього — купуйте ґаджет.

У цій статті ми зібрали для вас топ тих товарів, які часто можна зустріти у домах українців, але користи від них мало. Можливо, у списку будуть й ті, які є у вашій оселі. Тож давайте перевіримо, наскільки добре організований простір у вашій кухні.

 

Ножиці для зелені

Для чого купувати ножиці для зелені, якщо у вас є звичайні кухонні ножиці? Ах так, це значно пришвидшить процес нарізання і зробить кожен шматочок цибульки чи петрушки рівненьким. Хіба ні?

Ні! Адже навряд чи усю зелень потрібно нарізати такими дрібними шматками. Та й не так часто вам потрібно щось подрібнити, аби купувати для цього окремий прилад.

Також такого типу ножиці дуже швидко втрачають гостроту і стають прихистком для великої кількості мікробів, що накопичуються у кожній складці з лезами.

 

Гаджет для цибулі

Чого тільки люди не придумають, аби швидше порізати цибулю і позбавити себе сліз. О так! Але такий гаджет, що допомагає ніби-то швидше порізати овоч, аж ніяк не вихід. Адже з часом гострі краї затуплюються і тільки унеможливлюють процес нарізки. Нагострити їх не вийде, а тому доведеться або купувати новий пристрій, або ж вчитися працювати із ножем.

От що вам справді допоможе уникнути сліз від цибулі, так це холодний ніж. Він дозволить сповільнити реакцію виділення лакриматорів. Але нарізати потрібно швидко, поки лезо все ще зберігатиме потрібну температуру.

 

Сепаратор для жовтка

Розбити яйце та відокремити білки від жовтків, переміщаючи жовток між шкаралупою, не так вже й складно. Але навіть якщо вам це важко вдається, не потрібно купувати для жовтка додатковий ґаджет, адже з цим легко справиться пластикова плашка.

 

Соковичавлювач

Більшість людей, що мають вдома соковичавлювач не використовують його щодня. І правильно! По-перше, це достатньо затратна по часу справа. Адже після вичавлювання, увесь цей гаджет ще потрібно помити. По-друге, розміри соковичавлювачів просто вражаючі. Не на кожній кухні знайдеться місце для такої габаритної машини. По-третє, вживання соку не така вже й здорова звичка. Викидаючи макуху з фруктів, ви позбавляєте свого організму дуже цінного матеріалу — клітковини. Тобто у вашому соку залишається чиста фруктоза.

 

Форма для пашота

Пашот вже кілька років поспіль чи не найпопулярніша форма приготування яйця. І недарма, адже рідкий жовток — це ніби додатковий соус для страви. Але зготувати пашот правильно — та ще задача. Тож винахідникам нічого не залишалося, як допомогти людям готувати його таким же смачним і правильним, як подають в ресторанах. Єдина проблемка в тому, що цей винахід аж ніяк не допомагає зробити пашот. Він просто відварює яйце дивної форми, у якого ще й до того ж жовток майже ніколи не буває правильної консистенції.

Особливість пашоту саме в тому, що білок обгортає жовток зі всіх сторін майже рівномірно, а тому розрізаючи яйце, уся маса жовтка витікає. На відміну від жовтка, який зготований у диво-гаджеті.

Якщо ви дійсно хотіли б навчитися варити пашот, використовуйте лише трішки оцту, каструлю і правильної температури воду.

 

Гусятниця

Ця велика посудина призначена для готування цілої туші курки, качки, індички, кролика абощо. Тобто запікати в ній картоплю чи пиріг — не варіант. Як мінімум тому, що вона достатньо глибока, а тому продукти в ній тушкуватимуться чи варитимуться, а не запікатимуться. А як максимум, вона доволі важка, тому працювати з нею не так вже й легко.

Тож подумаймо, як часто ми готуємо цілу тушу курки чи іншої птиці, у духовці? Мабуть, не так часто, щоб купувати окрему посудину, яку легко може замінити звичайна форма для запікання пирогів.