15 фактів про м’ясо, яких ви не знали - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

15 фактів про м’ясо, яких ви не знали

31.08.2021

 

Етимологія слова «м’яса» стверджує, що ним позначали будь-яку їжу. Адже здавна люди харчувалися саме м’ясом, а тому це було основним видом харчів. Проте сьогодні м’ясо — це щось більше, ніж просто їжа. Ця категорія харчів ховає у собі гору цікавих фактів, про які ми ділимося з вами далі.

  1. 49% дорослих американців їдять принаймні один бутерброд у день. А найпоширеніші додатки до канапки — це салат, майонез, помідори, гірчиця, кетчуп та шинка.
  2. Пепероні — це американська їжа, не італійська. В Італії слово «пепероні» належать до болгарського перцю. Тож італійської салямі фактично не існує.
  3. У Німеччині, в місті Регенсбург, є ресторан, який працює вже 900 років. Усі ці роки аж до сьогодні вони продають ковбаси. Тобто можна вважати, що ресторан «Garkueche auf dem Kranchen» існував ще до того, коли з’явилися інки.
  4. Червоний сік, що просочується з ідеально просмаженого яловичого стейка, — це геть не кров, а суміш води та міоглобіну.
  5. Біла оболонка на зовнішній стороні салямі, яку частенько можна побачити в супермаркеті, — це їстівна пліснява, яка блокує проникнення інших бактерій у ковбасу.
  6. На Землі майже 19 мільярдів курей і їхня популяція перевищує популяцію людей майже утричі. І це попри те, що ми щорічно споживаємо близько 100 мільйонів тонн птиці.
  7. А колір яйця курки залежить від кольору мочок її вух. Скажімо, червоні кури несуть коричневі яйця, тоді як світлі — білі.
  8. Корова не їсть м’яса, ніколи! Тобто корови абсолютні вегетаріанці. Тому, якщо ви коли-небудь помітите позначку «вегетаріанське харчування» на ярлику яловичини, знайте, що це всього лише маркетинговий хід, що допомагає збільшити продажі м’яса.
  9. Корови бачать майже на 360 градусів. Ця здатність їм потрібна для того, аби спостерігати за хижаками з усіх боків і мати змогу втекти, якщо небезпека зовсім поруч. Проте вони погано бачать прямо перед собою, а тому часто повертають голову, коли ми стоїмо прямісінько перед їхніми очима.
  10. Будь-яка яловичина «Кобе», придбана за межами Японії чи Китаю, є підробкою. Справжня яловичина Кобе має вирощуватися в окремих районах Японії, і експорт в будь-яку іншу країну, крім Китаю — є незаконним. Відтак, якщо побачите в магазинах інших країни стейк такої яловичини, можете бути певними, що це не справжня Кобе.
  11. Французи їдять у чотири рази більше масла, на 60% більше сиру і майже втричі більше свинини, ніж решта світу. І попри це в них немає проблем із зайвою вагою. Дивина та й годі!
  12. Свинина сьогодні є найпопулярнішим видом м’яса у всьому світі. До прикладу, Китай у 2018 році виготовив 54 мільйони тонн свинини.
  13. За прогнозами економістів, до 2050 року попит на м’ясо збільшиться на 73%.
  14. Свині були одомашнені понад 9000 років тому, а якщо точніше в 7 тисячолітті до нашої ери.
  15. Спортивний інвентар найчастіше роблять саме зі шкур корови. Наприклад, з однієї шкури можна виготовити 12 баскетбольних м’ячів, 144 бейсбольних м’ячів та 20 футбольних м’ячів.