Прийнято вважати свинину найменш корисною серед видів м’яса, але це не так. Свинина багата на вітаміни групи В (особливо В 12), цинком, залізом, магнієм і калієм, а жир містить арахідонову кислоту, високоненасищені жирні кислоти і селен. Перераховані вище властивості свинини незамінні в боротьбі з поганим настроєм і серцево-судинними захворюваннями. Свинина містить амінокислоту лізин, необхідну для формування кісткової тканини та для виробництва антитіл, гормонів і ферментів.
Якість свинини багато в чому залежить від кормів та умов вирощування поголів’я.
Як же вибрати свіже м’ясо?
• Гарненько придивіться до кольору м’яса. В ідеалі воно повинно бути рожевим або світло-червоним. Темно-червоний, коричневий або бордовий колір – це вірна ознака або старшого віку тварини, або неправильного забою.
• У свою чергу повинен насторожити і надто яскравий колір м’яса. Це означає, що в ньому можуть бути барвники.
• Жирок на м’ясі і в прошарках повинен бути білим або кремовим. Чим жовтіші і темніші відтінки жиру, тим більш «дорослою» була тварина.
• Маленька хитрість: вибираючи охолоджене м’ясо, натисніть на нього пальцем. Якщо воно пружне (ямка від натискання відразу зникає) і не липне до рук – такий продукт можна сміливо купувати.
• Уникайте прилавків з мокрим м’ясом. Краще купити злегка завітрене м’ясо, ніж мокре.
Завжди свіже та якісне м’ясо ви можете придбати в магазинах фірмової мережі Укпромпостач.
Лопатка свиняча : як обрати
Страви із свинячої лопатки досить популярні в нашій країні. Але перед тим, як готувати страву, важливо правильно вибрати м’ясо. Щоб обрати свинячу лопатку, необхідно звертати увагу на колір м’якоті. Він повинен бути не дуже темним, але й не надто світлим. Темний колір свідчить про те, що м’ясо було взято із немолодої тварини і після приготування стане жорстким та несмачним. У свою чергу, надто світлий відтінок м’яса свідчить про те, що при вирощуванні тварини активно використовувалися гормональні препарати. Тому найбільш оптимальним вибором є м’ясо молодої тварини, м’якоть якого забарвлена у неяскраві відтінки червоного. При цьому прошарки жиру повинні бути м’якими і забарвленими у білий колір.
Свиняча лопатка є однією із найбільш універсальних у застосуванні частин туші домашньої свині. Відносно невеликий вміст грубих м’язів, жирових сполучних тканин, а також надзвичайна сполучність із більшістю харчових продуктів дозволяє використовувати м’ясо під час приготування великої кількості перших та других страв, а також м’ясних напівфабрикатів і ковбасних виробів.
Проте, частіше за все свинячу лопатку вживають у відвареному, тушкованому та смаженому вигляді. Найбільш популярними стравами із цього м’яса є рулети, шніцелі, борщі та печеня. У якості окремої страви свиняча лопатка подається, як правило, разом із овочевими гарнірами, у більшості випадків приготованими із картоплі, капусти або бобових.
Лопатка свиняча в Києві
Зберігання свинячої лопатки варто проводити у холодильнику, споживши м’ясо протягом 5-7 днів. При цьому не рекомендується використовувати для зберігання герметичні ємності. Щоб зберегти свинячу лопатку на більш довгий термін (до року), її можна заморозити, забезпечивши певний температурний режим – не вище -18 градусів.
Значний вміст цілого ряду біологічно активних речовин забезпечує наявність у свинячої лопатки багатьох корисних властивостей навіть після довгої термічної обробки. Зокрема вживання цього м’яса знижає нервову збудженість, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, стимулює процеси кровотворення, метаболізму, формування кісткової та м’язової тканини, а при споживанні у помірній кількості – сприяє зменшенню рівня холестерину в крові, нормалізує роботу серця і стан кровоносних судин.
Де купити лопатку свинячу
Для приготування смачної страви необхідно обрати якісну сировину. УкрПромПостач – одна із найбільших компаній України, що займаються виробництвом та поширенням м’ясних делікатесів. Продукцію УКРПРОМПОСТАЧ реалізується за приємними цінами по всій країні.
Придбати свинину та інші види м’яса від УкрПромПостач можна у декількох місцях:
- • супермаркет;
- • фірмовий магазин;
- • м’ясна крамниця;
- • продуктовий магазин.
Фірмові магазини УКРПРОМПОСТАЧ – надійне місце для покупки м’ясних продуктів та делікатесів. Споживайте тільки якісні продукти і звертайтеся до надійних постачальників.