5 речей на кухні, які ми неправильно використовуємо - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

5 речей на кухні, які ми неправильно використовуємо

09.09.2021

На нашій кухні більше корисних деталей, аніж нам здається. Просто ми не завжди їх помічаємо і можемо одразу зрозуміти, що саме так їх потрібно використовувати. Також нас оточує багато речей, які ми постійно бачимо, але не можемо пояснити, чому саме вони такі. Наприклад, глибоке дно на пляшці вина. Невже не можна було зробити звичайне плоске дно? А от і ні, не можна! Адже саме таке дно допомагає швидше охолодити вино і зробити скло стійкішим до тиску. Конкретно ця деталь не робить наше життя зручнішим. Проте ми зібрали для вас топ 5 дійсно найкорисніших прикладів використання речей на кухні, які створені оптимізувати нам побут, але більшість людей про це не здогадується.

 

Пляшка Tetra Pak від соку/молока

Зазвичай ми наливаємо в склянку з тієї сторони коробки, де є отвір. Проте все потрібно робити навпаки. Отвір коробки має бути з протилежної від склянки сторони. Так ви і матимете опору, і рідина не розливатиметься, коли ви підійматимете сік чи молоко. Таким же методом потрібно пити — частина коробки, де є корок, має бути з протилежної від вас сторони, тобто направлена ніби в небо. Натомість ми зазвичай п’ємо так, що частина коробки просто впирається у підборіддя і ми не можемо керувати потоком рідини.

 

Ложка для макаронів

Чи помічали ви, що ложка для макаронів окрім зубців має також отвір посередині ложки? Більшість використовує це лише для того, аби звідти стікала вода. Проте ця частина має важливіше значення. Діаметр цього отвору відповідає одній порції спагеті. А тому ви можете поміщати туди макарони перед варінням і вимірювати потрібну кількість порцій.

 

Форма пляшки з-під пива

Чому більшість пляшок з-під пива мають вузьку, подовжену горловину? Однією з причин є зменшення кількості тепла, що передається рідині. А тому тримаючи пиво за горло, замість тіла пляшки, ви збережете напій холоднішим.

 

Шухляда під духовою плитою

Зазвичай у шухляду під духовкою ми кладемо фольгу, рушнички, сковорідки, але зовсім не те, для чого ця шухляда була створена. А придумана вона була для того, щоб розігрівати там їжу або зберігати її в теплі. Скажімо, ви зготували пиріг, але йому потрібно дати відпочити 30-40 хв. Якщо залишити його на столі, він почне сохнути, а якщо залишити у духовці — він перепечеться. Тому шухляда мала б слугувати тим проміжним місцем, де зберігаються продукти після їх запікання в духовці.

 

Отвір на ручці каструлі

Ви й не уявляєте, як багато деталей на нашій кухні створені для того, аби спрощувати нам життя. Наприклад, невеликий отвір на ручці каструлі.
Здавалося б, він існує для того, аби зручно вішати каструлю на стіну. Проте отвір там слугує своєрідною підставкою для лопаточки, якою ми помішуємо страву, що готується на плиті. Від так, маючи цю дірку в ручці, нам не потрібна додаткова посудина, аби покласти туди лопатку.