Не бійтеся експериментувати. Адже найцікавіше у приготуванні страв — це те, що ви можете знайти для себе зовсім неочікувані поєднання інгредієнтів, на які не покладали особливих надій. Наприклад, у наших магазинах ви можете знайти соуси з абрикосом, медом чи апельсином. Здавалося б, як можна поєднати м’ясо та солодке? А ми вам скажемо — легко. Особливо, якщо мати невеличкі шпаргалки, що допоможуть не помилитися із поєднаннями. Тож ділимося з вами короткими підказками, аби у вас було більше сміливості експериментувати з їжею та відкривати для себе нові смаки.
Курка + манго
Це один із найпоширеніших прикладів поєднань, які завжди добре працюють. Коли куштуєш страву з таким міксом, навіть не одразу розумієш, що це справді манго. Іноді здається, що це лише жовтий перець.
Курка + ананас
Рецепт теріякі традиційно включає поєднання солодких і солоних смаків, тому використання ананаса в суміші є частим явищем. Це не традиційний варіант курки теріякі, проте його нерідко можна зустріти в ресторанах східної кухні.
Прошуто + диня
Це ідеальне поєднання ніжного сиров’яленого м’яса і ненав’язливого фрукта. Найчастіше разом їх можна зустріти у закусках: брускетах, корзинках чи салатах.
Індича грудка + журавлина
Часто такий мікс зустрічається в основних стравах. Зокрема, журавлина подається у форматі соусу чи джему. Вона має доволі кислуватий смак, але при цьому вона добре збалансовує аромат птиці та додає цікавості смаку.
Шинка + брі + груша
Ох, це тріо чудово доповнює одне одного у форматі піци. А якщо ще й додати фісташки — це буде ідеальна страва, яка здивує навіть найвибагливішого гурмана.
Яловичий стейк + чімічуррі + ананас
Якби ви тільки скуштували яловичий стейк з латиноамериканським пікантним соусом і ананасовою сальсою, ви б більше ніколи не змогли забути цей смак. Адже таке поєднання солодкого, гострого і підкопченого робить страву майже взірцем високої кухні.
Свинина + яблука
Уявіть, що печені яблука можуть доповнити не тільки тушкований шматок свинини, але й звичні для нас котлетки. Тільки разом це буде не банальна закуска, а повноцінна вишукана страва, до якої неодмінно треба відкрити пляшку ігристого.
Курка + апельсин
Існує 100 і 1 рецепт курки з фруктами, але курка з цедрою апельсина — це дійсно незвичний формат м’яса в кисло-солодкому соусі. Адже кислота цитрусових допомагає розм’якшити волокна курки й робить шматочки настільки ніжними, що здається, ніби їси десерт, а не звичайну китайську закуску.
Як би ви не з’єднували інгредієнти, пам’ятайте, що нема ніяких правил, є тільки ваша фантазія і вміння знаходити цікаві поєднання у їжі. Так, найсміливіші гурмани УПП полюбляють до копченої ковбаски додавати наші гострі соуси з гірчицею і медом. Або до реберець — журавлину чи гілочку чебрецю. Таких експериментів може бути безліч, головне не боятися це починати.