Нема нічого простішого, ніж приготувати м’ясо на мангалі. Але тільки тоді, коли ти на 100% впевнений, що обрав правильне і хороше м’ясо. Адже від вибору м’яса залежить наскільки задоволені будуть ваші гості. Тому сьогодні ділимося своїми порадами як обирати свіжинину на пікнік для вибагливих і не дуже гостей.
Класика — шашлик
Ми вже розповідали як готувати шашлик, а от як підібрати м’ясо розповідаємо далі. Для ідеального шашлику зі свинини ми радимо:
- Шукайте саме свіжо охолоджене м’ясо. Так воно точно буде ніжним і соковитим.
- Зверніть увагу на жирові прошарки в м’ясі: жовтий колір може свідчити про те, що тварина була старою, а тому м’ясо буде жорстким.
- Обирайте м’ясо із жиром, бо саме він допоможе зробити шматочки соковитішими. Ідеальна кількість жиру в шматку 10-20%. Така пропорція збережена у лопатці, окісті і шиї.
Для тих, хто любить погризти кісточки
Поціновувачів кісточок значно менше, ніж шашличників, проте для таких гостей радимо придивитися до свинячих реберець чи курячих крилець. Це ідеальний формат м’яса на кістці, який можна легко зготувати на мангалі.
Рецепт приготування написали тут. А щоб знайти ідеальні реберця для гриля, потрібно звертати увагу на таке:
- Вік тварини. Найкраще вибирати м’ясо молодої тварини, про це теж буде свідчити світлий відтінок і тонкий прошарок сала білого кольору.
- Пружність. Спробуйте натиснути на м’ясо, якщо утворилася ямка і попередня форма реберець не повертається, значить вони не свіжі.
- Запах. Якщо продукт свіжий, то аромат буде приємним і злегка солодкуватим. Якщо ж ви відчули запах аміаку або гнилі, то не варто купувати такі ребра.
- Розмір. Реберця для запікання на мангалі потрібно обирати невеликого розміру, але м’ясисті, аби вони добре пропеклися і не створили додатково клопоту під час пікніку. Найкраще підходять з грудо-реберної частини свинини.
Щоб знайти ідеальні курячі крильця для запікання на мангалі, слід звернути увагу та таке:
- Обирайте крило без фаланги, це ідеальний формат для пікніка
- На курячих крильцях ні в якому разі не повинно бути темних плям, подряпин чи синців.
- Не купуйте надто великі крила, це може свідчити про те, що курку підгодовували хімічним кормом. Нормальний розмір крила з фалангою приблизно 12 см.
- Понюхайте курятину, вона не має пахнути кислим.
Дієтичне м’ясо
З кожним роком тренд на правильне харчування тільки зростає, а разом з ним і тренд на більш дієтичні види м’яса та спосіб його приготування. Тому якщо ви збираєтеся на пікнік із гурманами, які слідують цьому тренду, радимо звернути увагу на філе індички. Саме це м’ясо є збалансованим за складом білків, жирів і вуглеводів. А от як обрати індичку для пікніка читайте нижче:
- Якісна індичка має різні відтінки червоного кольору — вона може бути і ніжно-рожевого, і темно-червоною. У червоному м’ясі більше білка і менше жиру, а у світлому — навпаки, тому найкращою вважається індичка з рожевим кольором.
- Зверніть увагу на наявність хряща (у дорослої птиці хрящ поступово зменшується і перетворюється в кістку), тому хрящ свідчить про м’ясо молодої тварини.
- Поверхня шматка має бути гладкою, без плям чи синяків і без слизу. Вона може бути злегка волога і блискуча. Якщо філе без блиску, а верхня оболонка починає підсихати, то це свідчить про те, що шматок вже довгий час зберігається на прилавку.
Вміння обирати хороше м’ясо — це основа основ, адже від цього залежить наскільки смачною буде страва не лише на мангалі, але й під час приготування вдома. Аби не витрачати багато часу на пошуки і бути впевненим у якості м’ясо, радимо купувати його лише у перевірених виробників.
І свинину, і індичку, а відтепер і курятину ми доставляємо у наші фірмові магазини щодня. А тому ви завжди можете бути впевнені у свіжості продукту і якості м’яса.