Щоб скуштувати справжню мексиканську їжу не обов’язково летіти за океан. Традиційну мексиканську страву можна зготувати прямісінько вдома. І це тако — сендвіч, у якого замість звичного для нас хліба — тортильї.
Саме слово тако в етимологічному словнику визначається як «тортилья, заповнена пряним м’ясом». Найчастіше вона заповнена саме фаршем. Проте це настільки популярна закуска, що зараз існує неймовірна кількість рецептів на різні смаки: від веганських, аж до тако, які потрібно запікати. Сьогодні ми ділимося з вами рецептом тако, яке може зготувати у себе вдома кожен українець.
Вам знадобиться:
-700 г свинини
-1 столова ложка порошку чилі
-1 чайна ложка меленого кмину
-0,5 чайної ложки солі
-0,5 чайної ложки часникового порошку
-дрібка чорного меленого перцю
-дрібка сушеного орегано
-100 мл томатного соусу
-50 мл води
-12 листків тортильї для тако
-2 шт авокадо
-0,5 кг помідорів
-0,5 кг червоного перцю
-1 лайм
Також за бажанням можна додати у тако: сир, листя салату, фасолю, кукурудзу.
Як готувати м’ясо?
Зверніть увагу! Для тако найкраще за все підходить свиняча лопатка або ж філей яловий “Пікантний”
- Поріжте свинину рівними невеликими кубиками і смажте на середньому вогні (рекомендовано на оливковій олії). Додайте до м’яса порошок чилі, кмин, сіль, орегано, порошок часнику та перець. Добре перемішайте кубики, аби кожен зміг увібрати аромат спецій. Смажте до готовності м’яса, орієнтовно 10-15 хвилин.
- Як тільки помітите, що м’ясо зготувалося, зменште вогонь і поступово додавайте томатний соус і воду (попередньо їх можна з’єднати у склянці, щоб утворити однорідну масу). Перемішайте і готуйте ще 10 хв, поки вода не почне випаровуватися. Ви помітите як соус стане трішки густішим. М’ясо готове, тепер начинка.
Як готувати соус з авокадо?
90% успіху у приготування цієї закуски залежить від якості самого авокадо. Тому обирайте стиглі, їх має бути легко перетерти виделкою.
- Покладіть почищені авокадо у миску або у ступку і перетирайте поки усе не набуде однорідної маси.
- Додайте столову ложку соку лайма, сіль, перець і добре перемішайте. Соус готовий. Час наповнювати наші тако.
Як готувати тако?
- Покладіть тортильї на сковороду і трішки їх прогрійте. Вони мають бути тепленькими, але не пересушеними. Краще прогрівати їх на сковороді без олії чи масла.
- Розкладіть листки на тарілки і викладайте начинку. Спочатку покладіть ложку авокадо. На подушку з соусом додайте м’ясо кубиками, а потім подрібнені кубиками овочі — помідори, перець, цибулю.
- Зверху можна збризнути соком лайму і вуаля — тако готові.
Корисні поради. Аби сповна відчути смак мексиканського колориту в їжі, спробуйте додати до тако кінзу, вона додасть свіжості і цікавого аромату страві.