Рецепт рваної свинини - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

Рецепт рваної свинини

07.09.2021

Це м’ясо просто тане в роті. Його можна смакувати зі шматочком свіжого хліба, до гарніру чи навіть замість котлети у бургері. В будь-якій страві рвана свинина стане родзинкою. А все, що потрібно — купити правильну і якісну свинину та дотримуватися рецепту, який ми для вас протестували.

 

Яку купити свинину?

Саме для цього шматка слід брати лопатку без кісток. Тут не потрібна вирізка, адже для рваної свинини важливий жир. Його в достатній кількості має саме лопатка. Навіть якщо ви не полюбляєте сало, не хвилюйтеся — в кінці готування ви його там не знайдете. Воно розтопиться та просочиться у кожне волокно лопатки. Проте тут теж потрібно бути уважним. Коли м’ясо неякісне, сало віддає волокнам неприємний, кислий і гіркуватий смак. Тому якщо вже й готувати рвану свинину, то зі свіжого фермерського м’яса.

 

Чи можна замінити свинину іншим м’ясом?

Звісно, можна! Проте ви не отримаєте таке ж соковите рване м’ясо, яке можна зготувати зі свинини. Адже ані яловичина, ані курятина, ані індичка не має такої кількості жиру, яке є у свинині. А отже під час готування волокнам бракуватиме вологи. Тому в результаті ви отримаєте не соковитий шматок, а сухі волокна, що важко жуються.

Про етап підготовки розказали, а тепер і сам рецепт.

 

Інгредієнти:

2 кг. свинячої лопатки

3 ст.л коричневого цукру

1 ст.л солі

1 ст.л копченої паприки

1 ч. л. часникового порошку

1 ч. л. цибулевого порошку

1 ч. л. чорного перцю

2 ст.л оливкової олії

350 мл світлого пива

 

Спосіб приготування:

  1. Поставте розігрівати духовку до 150 С°. Поки вона нагрівається, зніміть зайвий жир зі свинини та плівку, якщо вона є.
  2. У невеликій мисці змішайте коричневий цукор, сіль, паприку, гранульований часник, цибулевий порошок та перець. Натріть всю свинину сумішшю. Можна маринувати заздалегідь, якщо у вас є час. Наприклад, залишити у холодильнику на цілу ніч.
  3. Розігрійте велику пательню та обсмажте в оливковій олії весь шматок, щоб з усіх боків утворити кірочку. Вона допоможе утримати більше вологи всередині шматка.
  4. Залийте підсмажену свинину пивом і накрийте кришкою або фольгою. Дайте хоча б 1 годинку м’ясу увібрати у себе аромат. Потім перекладіть в духовку і готуйте, поки свинина не стане м’якою, приблизно 3 години. Зніміть кришку чи фольгу і готуйте ще 2 години, поки свинина не стане дуже ніжною і легко розділятиметься виделкою.
  5. Вийміть свинину з духовки й залиште ще на 30-40 хв. В мисці навколо шматка буде багато рідини, вона за цей час має трішки увібратися у свинину і зробити її соковитішою. Як тільки м’ясо відпочило, розділяйте двома виделками волокна і добре вимішуйте із залишками рідини. Скоро ви помітите, що соку вже не залишилося. Це означає, що кожне волокно тепер добре зволожене, тож можна смакувати.

 

Кілька порад

Ви можете не обсмажувати м’ясо перед запіканням і не залишати його маринувати у пиві на довгий час. Це не надто сильно вплине на смак свинини, проте для відтворення класичного рецепта, все ж рекомендуємо спробувати виконати усі етапи. Скажімо, пиво можна не використовувати, проте в м’яса не буде скоринки й такого яскравого аромату.

Також якщо у вас немає духовки, таку свинину можна готувати в мультиварці. Проте слід розуміти, що глазурованої поверхні на шматку ви теж не отримаєте.

Якщо підсумувати, то весь секрет рваної свинини у якісному і правильному м’ясі та в тривалому готуванні шматка в духовці на низьких температурах. Тому якщо вам захочеться щось змінити в рецепті, додати інші приправи абощо — не бійтеся експериментувати. В кінцевому результаті ви все одно отримаєте соковиті волокна. Варто тільки пам’ятати про температуру, час та вибір м’яса.