Рецепт курячих крилець по-азійськи - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

Рецепт курячих крилець по-азійськи

26.05.2021

 

Ці крильця підкорять кожного вашого гостя. Їм захочеться облизнути кожен пальчик і обгризти кожну кісточку. Адже завдяки пряному і солодкому соусу, курка набуває зовсім нового смаку. Смаку, який притаманний азійській кухні. Тож якщо ви любитель східних страв і у вас є 1 година для приготування — читайте наш особливий рецепт крилець по-азійськи.

 

Вам знадобиться:

  • 1 кг курячих крилець
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 0,5 чайної ложки імбиру
  • 4 столові ложки води
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки яблучного оцту
  • Кукурудзяного крохмалю (2 чайні ложки крохмалю для соусу і 4 столові ложки крохмалю для крилець)
  • 2 столові ложки кетчупу

 

Спосіб приготування крилець:

  1. Промийте курячі крила і висушіть їх. Якщо на крилах ще залишиться вода, під час запікання вони не отримають скоринку.
  2. Добре посипте крила крохмалем, щоб охопити кожну частинку м’яса.
  3. Прогрійте духовку до 180℃. Викладіть на деко пергаментний папір і розкладіть крильця так, аби між кожним залишився простір. Запікайте протягом 35-45 хв, поки не з’явиться рум’яна скоринка.

 

Корисні поради:

  • Щоб рівномірно обтрусити крохмалем кожне крило, можна шматочки помістити в поліетиленовий пакет, засипати туди крохмаль трішки потрусити. Так і економніше, і ефективніше.
  • Під час запікання, аби глазурована скоринка утворилася по всьому крилу, обов’язково переверніть кожну частинку на іншу сторону.

 

Спосіб приготування соусу:

  1. У глибокій посудині змішуємо інгредієнти: соєвий соус, імбир, цукор, яблучний оцет та кетчуп.
  2. В окремій склянці змішуємо крохмаль з водою. Це допоможе добре розчинити грудочки і зробити соус однорідним.
  3. Як тільки розчинили крохмаль, вливаємо його у решту рідини. Соус готовий.

 

Фінальний етап:

  1. Коли ваші крильця добре пропечуться і ви побачите, що утворилася рум’яна скоринка, їх можна виймати з духовки.
  2. Поки вони остигають, нагрійте чисту сковороду і влийте готовий соус.
  3. Нагріваємо його доти, поки він не закипить. Коли побачите, що з’явилися бульбашки, легенько помішуйте і чекайте, поки соус не буде тієї консистенції, яка вам потрібна (він має бути не густіший за рідкий мед).
  4. Вимикаємо сковорідку і перекладаємо туди усі крильця. Намагаємося акуратно обгорнути кожну частинку, аби не зачепити хрумку скоринку.

 

Подаємо крильця ще гарячими, аби сповна насолодитися пікантним солодким соусом в азійському стилі. Страву можна готувати як самостійну одиницю на вечерю або ж у парі з картопелькою по-селянськи чи бататом фрі.