Ці крильця підкорять кожного вашого гостя. Їм захочеться облизнути кожен пальчик і обгризти кожну кісточку. Адже завдяки пряному і солодкому соусу, курка набуває зовсім нового смаку. Смаку, який притаманний азійській кухні. Тож якщо ви любитель східних страв і у вас є 1 година для приготування — читайте наш особливий рецепт крилець по-азійськи.
Вам знадобиться:
- 1 кг курячих крилець
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 0,5 чайної ложки імбиру
- 4 столові ложки води
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки яблучного оцту
- Кукурудзяного крохмалю (2 чайні ложки крохмалю для соусу і 4 столові ложки крохмалю для крилець)
- 2 столові ложки кетчупу
Спосіб приготування крилець:
- Промийте курячі крила і висушіть їх. Якщо на крилах ще залишиться вода, під час запікання вони не отримають скоринку.
- Добре посипте крила крохмалем, щоб охопити кожну частинку м’яса.
- Прогрійте духовку до 180℃. Викладіть на деко пергаментний папір і розкладіть крильця так, аби між кожним залишився простір. Запікайте протягом 35-45 хв, поки не з’явиться рум’яна скоринка.
Корисні поради:
- Щоб рівномірно обтрусити крохмалем кожне крило, можна шматочки помістити в поліетиленовий пакет, засипати туди крохмаль трішки потрусити. Так і економніше, і ефективніше.
- Під час запікання, аби глазурована скоринка утворилася по всьому крилу, обов’язково переверніть кожну частинку на іншу сторону.
Спосіб приготування соусу:
- У глибокій посудині змішуємо інгредієнти: соєвий соус, імбир, цукор, яблучний оцет та кетчуп.
- В окремій склянці змішуємо крохмаль з водою. Це допоможе добре розчинити грудочки і зробити соус однорідним.
- Як тільки розчинили крохмаль, вливаємо його у решту рідини. Соус готовий.
Фінальний етап:
- Коли ваші крильця добре пропечуться і ви побачите, що утворилася рум’яна скоринка, їх можна виймати з духовки.
- Поки вони остигають, нагрійте чисту сковороду і влийте готовий соус.
- Нагріваємо його доти, поки він не закипить. Коли побачите, що з’явилися бульбашки, легенько помішуйте і чекайте, поки соус не буде тієї консистенції, яка вам потрібна (він має бути не густіший за рідкий мед).
- Вимикаємо сковорідку і перекладаємо туди усі крильця. Намагаємося акуратно обгорнути кожну частинку, аби не зачепити хрумку скоринку.
Подаємо крильця ще гарячими, аби сповна насолодитися пікантним солодким соусом в азійському стилі. Страву можна готувати як самостійну одиницю на вечерю або ж у парі з картопелькою по-селянськи чи бататом фрі.