Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

Рецепт хрустких і соковитих свинячих реберець в духовці

05.05.2021

Можна цілу вічність дивитися на відео, де нарізають свинячі реберця, які щойно витягнули з духовки. Соковиті, хрумкі, рум’яненькі і точно ароматні. А що як що взяти і самому такі зготувати? Легко, скажете ви. А насправді ребра набагато складніше готувати, аніж шашлик, скажімо. Потрібен особливий маринад, правильно підібрані ребра і спосіб запікання. Але ми знайшли для вас ідеальний рецепт реберець, щоб ви могли насолодитися соковитим, хрумким, рум’яненьким і точно ароматним м’ясом не виходячи з дому.

 

Нам знадобиться:

2 кг свинячих реберець;

2 ст. ложка оливкової олії або вершкового масла;

Сіль і перець.

 

Для соусу барбекю нам знадобиться:

1 шт перцю чилі;

70 г імбиру;

2-3 зубчики часнику;

170 мл яблучного соку без цукру;

120 мл білого винного оцту;

2 ст. ложки томатної пасти;

1 ст. ложка діжонської гірчиці;

120 мл соєвого соусу;

120 г тростинного цукру.

*Якщо немає часу готувати маринад до реберець, завжди можна купити готовий натуральний соус у наших магазинах. До реберець ідеально підійде “Гірчиця Чилі” та “Абрикос з карі”. Обидва соуси додадуть пікантності ребрам і допоможуть сформувати хрумку скоринку під час готування.

 

Спосіб приготування:

Спочатку натріть реберця маслом, сіллю і перцем. Дайте їм трішки побути в маринаді.

За це час приготуйте соус.

Подрібніть перець чилі, проте перед цим обов’язково вийміть зернятка, бо вони додають надто вогняної гостроти. Далі очистіть корінь імбиру та часник і натріть їх на дрібній тертці. У мисці змішайте перець, часник, імбир, сік, оцет, томатну пасту, гірчицю, соєвий соус і цукор та поставте на середній вогонь. Перемішуйте суміш доти, поки цукор не розчиниться. Як тільки маса почне густіти, знімайте її з вогню. Процес густіння в середньому триватиме 10-15 хв.

Потім покладіть реберця у велике деко чи сковороду, змастіть соусом, який зварили і накрийте фольгою. Тим часом нагрійте духовку до 200 °С на звичайному режимі запікання. Потім поставте реберця запікатися. Через пів години відкрийте духовку і полийте ребра залишками соусу.

Ще через пів години можна знімати фольгу і ще раз змащувати їх залишками соусу. Залиште їх запікатися на 15 хв, щоб соус добре закріпився, а потім перемикайте режим духовки на “Гриль”. Це допоможе отримати м’ясу хрумку скоринку. Потримайте ребра 5-7 хв, поки вони підрум’яняться і можна їх витягувати з духовки.

Після того, як виймете соковиті і хрумкі ребра, можна їх полити соусом, якщо він залишився, і дати їм полежати ще кілька хвилин. Починайте смакувати реберцями як тільки їх можна буде руками розділити один від одного.

 

 

Порада.

Щоб ребра виходили соковитими, важливий не лиш спосіб приготування, але й якість самого м’яса. Обирайте ребра грудної частини туші. У цьому різновиді більше прожилок, а тому м’ясо не пересихає під час смаження. Крім того, форма таких ребер зручна для приготування, адже має плоску форму, яку зручно класти на деко. 

Зауважте, що м’ясо на грудних ребрах досить жорстке, тому спосіб приготування і соус надзвичайно важливі. Проте якщо знайти ідеальний рецепт та ідеальні ребра – повірте, що вам захочете обгризти кожну кісточку і облизати кожен пальчик.