9 порад для тих, хто хоче готувати професійніше - Ukrprompostach

Меню Закрити

uk arrow_down_urk

Працюємо з 09:00 до 18:00

для Horeca

(096)177-07-07

9 порад для тих, хто хоче готувати професійніше

10.12.2021

Якби ми одразу знали всі хитрощі, що допоможуть нам готувати краще, життя б стало набагато простішим. Але ж зазвичай саме деталі кулінарії дізнаються вже з досвідом. Ми вирішили трішки спростити вам шлях до професійної кухні та поділитися лайфхаками, що неабияк знадобляться кожному з нас.

 

1. Користуйтеся дерев’яною ложкою при закипанні рідини

Упевнені, вам неодноразово доводилося бачити у рецептах карамелі чи заварного крему щось про дерев’яну ложку. І не дарма. Адже саме вона допомагає рідині не переварюватися і уникати бульбашок на поверхні.

 

2. Використовуйте спирт для очищення нержавіючої сталі

Саме спирт знежирить посуд, але при цьому не пошкодить його та зробить блискучим. Ваші каструлі будуть як нові!

 

3. Використовуйте рушник, щоб позбутися запаху риби в мікрохвильовці

Все, що потрібно — просто покласти замочену у мильному розчині ганчірку, розігріти її протягом 5 хв в мікрохвильовці та залишити на пів години. За цей час увесь запах, що осів на стінках печі, рушник забере на себе.

 

4. Врятуйте пересолені супи

Надлишок солі у стравах — страшенно неприємна халепа, яка може статися з кожним! Проте це можна виправити. Щоб врятувати пересолений суп, опустіть в каструлю очищену картоплю. Вона допоможе поглинути зайву сіль.

 

5. Усуньте запах підгорілого рису завдяки скибочці хлібу

Навіть якщо ви намагалися правильно зготувати рис, він все одно міг підгоріти на дні каструлі, якщо дно посуду надто тонке. А отже запах горілого та гіркого буде присутній в усьому рисі. Щоб цього уникнути, покладіть скибочку білого хліба поверх рису на 5-10 хвилин.

 

6. Не допускайте проростання картоплі за допомогою яблук

Картопля часто проростає, якщо її неправильно зберігати. Проте знайти ідеальні умови для картоплі у теплій квартирі — доволі важко. Але якщо у пакет з картоплею покласти яблуко, воно допоможе запобігти передчасному проростанню.

 

7. Розморожуйте м’ясо, використовуючи оцет

Цей спосіб допоможе неабияк зекономити час, який зазвичай витрачається на розморожування. Адже оцет знижує температуру замерзання. Проте не радимо залишати шматок в оцті на тривалий час, адже це пошкодить волокна м’яса і зробити його надто м’яким.

 

8. Використайте теплий рушник для підгорілих пирогів

Якщо ваш кіш чи торт прилипли до формочки, використайте вологий рушник, поклавши його зверху.  Вам потрібно буде всього кілька хвилин і вуаля, страву вже з легкістю можна вийняти з форми. Щоправда, цей спосіб працює лише з керамічними та металевими формами.

 

9. Розігрівайте продукти до кімнатної температури у теплій воді

Для випічки надзвичайно важливо, аби яйця, сир чи масло були кімнатної температури. Але як швидко їх розіграти до правильної температури без мікрохвильовки? Завдяки теплій воді! Просто покладіть загорнуті у пакет продукти та занурте у миску з тепленькою водою на 5-10 хвилин.