Сніданок — це найважливіше етап приймання їжі протягом усього дня. Адже ви цілих 8 годин нічого не їли і тільки-но прокинулися без запасу сил та енергії. А саме сніданок дає змогу увімкнутися і почуватися бадьорим усі наступні кілька годин. Тому найкраще, що ви можете зробити для себе вранці — це поснідати. Ми вважаємо, що здоровий раціон кожної людини має бути збалансованим та містити і овочі, і фрукти, і м’ясо. Хоча багато дієтологів переконують, що саме м’ясо — це останній продукт, який варто їсти на сніданок. Ми доведемо протилежне. Отож наш список аргументів читайте нижче.
Вітаміни групи B
А ви знали, що у 100 г сирого яловичого фаршу міститься: вітамін В12, В3 (ніацин), В6, залізо, цинк, селен та різні інші вітаміни та мінерали?
Крім того, червоне м’ясо є джерелом інших вітамінів групи В. Зокрема, тіаміну, рибофлавіну, пантотенової кислоти, фолієвої кислоти, ніацину та вітаміну В6. До речі, багато людей, які відмовляються від тваринної їжі, відчувають дефіцит саме цих вітамінів.
“А чим корисні вітаміни групи B”, — спитаєте ви? Тут все просто — вони дають нам енергію. Тому починаючи ранок із поживного сніданку, який включає м’ясо, ми забезпечуємо свій організм силою і енергією на цілий день.
Білок
Оскільки м’ясо є потужним джерелом білка, воно дозволяє надовго зберігати ситість організму, адже на його перетравлення шлунку потрібно набагато більше часу, аніж, скажімо, для круп. Крім того, білок створює поступове підвищення рівня цукру в крові протягом дня, тому це дає змогу не думати про перекуси достатньо довгий період.
Омега-3
Не варто також забувати і про Омегу-3, яка міститься у якісному м’ясі. Коли кажемо про якісне, то маємо на увазі м’ясо тієї тварини, яка випасається на полях, а не харчується одними лише кормами. Саме така свіжина містить достатньо високу концентрацію жирних кислот, а вони є важливим структурним та функціональним компонентом мозку. Омегу-3 посилює приплив крові до мозку і покращує розумову діяльність. А велика кількість цього компоненту в організмі підтримує запобігання когнітивних порушень, наприклад, таких як деменція. Від так, м’ясо вранці дозволяє “увімкнути” наш мозок і підтримувати його нормальну роботу протягом тривалого часу.
Ще одна важлива причина, яка не увійшла в наш ТОП 3 — це зручність. Адже м’ясо той продукт, з яким знайдеться 1000 і 1 ідея для страви. А це важлива перевага якщо ви поспішаєте на роботу і геть нема часу думати про створення нового ранкового шедевра.
Скажімо, ви можете зготувати свинину в духовці, поки приймаєте душ. Для цього вам буде потрібно всього 20 хв, спеції і невеличкий шматок вирізки. Або ж до свіжих помідорів, перцю і яєчні додайте нарізку запеченої ковбаски. А ще краще і швидше — відваріть сосиски чи сардельки до овочевого салату, шматочка цільнозернового хліба і пюре з авокадо. Бачите, ми ж казали, що ідей з м’ясом багато! До речі, якщо казати про напівфабрикати, то слід зауважити, що мова йде про якісні м’ясні вироби, які виготовляють з натурального м’яса без домішок. Тільки так ви зможете отримати від м’яса максимум користі.
Отож їсти м’ясо вранці — корисно, проте варто пам’ятати, що у всьому має бути баланс. Не забувайте до сніданку окрім м’яса додавати і овочі, зелень і сухофрукти. Так ви отримаєте потрібний заряд вітамінів і енергії на весь день.