Рецепт курячих стегон у вершковому соусі

24.05.2021

 

Нема нічого простішого, аніж зготувати курку. Проте як доводить практика, найскладніше, власне, не зготувати, а знайти ідею і рецепт. Аби трішки спростити вам життя, ми підготували для вас дуже простий, але завжди доречний рецепт курячих стегенець у вершковому соусі з томатами та грибами. Знайдіть у своєму щільному графіку 40 хв на приготування і у вас буде 4 порції смачнезної вечері.

 

Вам знадобиться:

– 1 кг курячих стегон (в наших магазинах ціна за 1 кг маринованих стегонн 169,80 грн/кг)

– вершки 250 мл жирністю 33%

– печериці 150 г

– томати чері 150 г

– 4 зубчики часнику

– вершкове масло 15 г

– кріп 15 г

– кукурудзяний крохмаль 0,5 ч ложки

– прованські трави

 

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна помийте і висушіть (якщо ви купили готові замариновані стегна у наших магазинах, то просто вийміть з упакування, не промивайте)
  2. Посипте стегна кукурудзяним крохмалем, аби злегка покрити їх. Це допоможе зробити хрумку скоринку і зберегти якомога більше соку всередині курочки.
  3. Нагрійте сковороду і додайте вершкове масло та часник. Аби часник віддав весь свій аромат, придавіть його ножем чи лопаткою і одразу кладіть у розігріте вершкове мало.
  4. Обсмажте частинки на вершковому маслі. Смажте доти, поки не з’явиться скоринка. Поки готується курка, розігрійте духовку на 180℃.
  5. Перекладіть посмажені стегна на деко і ставте запікати у духовку на 20 хв не накриваючи фольгою.
  6. Тим часом на сковороді, де смажилася курочка, просмажте гриби. Як тільки ви помітите, що гриби вже готові, додайте половинки чері і смажте на великому вогні. Це допоможе зберегти їхній сік, але попри це й посмажити помідоринки.
  7. Далі зменште вогонь і вливайте вершки до грибів з чері. Одразу ж додайте дрібку прованських трав. Ви помітите як вони почнуть гуснути. Як тільки рідина буде такої консистенції як не надто густа сметана — вимикайте. Ще якийсь час вершки будуть густіти на гарячій сковороді, якщо ви їх не переллєте в окрему посудину.
  8. Коли стегна вже зготуються, можна перекладати їх у соус. Дайте їм побути у вершках ще 5-7 хв, щоб увібрати у себе жир.
  9. Далі викладайте стегенця на тарілку і смакуйте ще гарячими, поки соус плавно розтікається по шматочках.

 

Кілька корисних порад

  • До курячих стегенець ідеально пасуватиме картопляне пюре, макарони чи свіженький хлібчик, який можна мокнути у соус.
  • Замість прованських трав також можна використовувати чебрець, розмарин чи петрушку.
  • Не намагайтеся замінити вершки жирністю 33%, адже з меншим відсотком жиру вершки під час нагрівання не густітимуть і скоріш за все просто почнуть розшаруватися.