Правила зберігання ковбаси

21.05.2021

Ви знаєте, що ми виробляємо ковбаси без додавання різних домішок. Особливість наших делікатесів саме у тому, що вони повністю натуральні. А тому терміни зберігання м’ясних виробів значно коротші, аніж в більшості ковбас. Сьогодні розповімо вам правила зберігання наших ковбас, аби ви могли насолоджуватися улюбленими делікатесами і брати від них максимум користі.

 

Правило №1

Не морозьте ковбасу

Як мінімум, у цьому немає потреби. Адже свіжі ковбаси і м’ясо ми доставляємо у наші магазини щодня, а тому не потрібно закуповувати смаколики наперед. А якщо вже дуже захотілося купити більше, то завжди можна попросити наших продавчинь завакуумувати нарізку. Вакуумування дозволяє зберігати продукт удвічі довше, ніж без упаковки.

А як максимум, після морозильної камери, більшість ковбас втрачають свої смакові якості і змінюють структуру. Від так, вам не вдасться вдосталь відчути смак натуральної ковбаси і насолодитися делікатесом.

 

Правило №2

Не зберігайте ковбасу в поліетилені

Якщо ви купуєте палку ковбаси, то очевидно, що вона буде у своїй фірмовій оболонці. Чи це натуральна оболонка, чи штучна з натуральних матеріалів — усі вони створені саме для того, аби зберегти ковбасу свіжою. Тому не варто її знімати і загортати у звичайний поліетиленовий пакет.

Якщо ж ви вже надрізали палку ковбаси, то надрізаний край можна обгорнути харчовою плівкою чи папером. Це дозволить ковбасі не засохнути і зберегти свої смакові якості.

Така ж історія з нарізкою. Якщо ви купили ковбасу нарізкою, то вона має бути загорнута або в харчову плівку, або в спеціальний харчовий папір. Не варто загортати її у пакет. Поліетилен тільки пришвидшує псування продукту.

 

Правило №3

Не забувайте читати умови зберігання

Як часто ви читаєте умови зберігання ковбасних виробів? Отож-бо, майже ніколи. Ми вже звикли читати склад і обирати продукти, в яких немає домішок і особливо ММО. Проте навчитися читати умови зберігання теж надважливо. Адже купуючи натуральну ковбасу і нехтуючи умовами, вказаними на упакуванні, ви у кращому випадку ризикуєте викинути гроші на вітер, у гіршому — наразити своє здоров’я на небезпеку. Оскільки часто натуральні ковбаси зберігаються коротший проміжок часу, а відповідно ви можете й не знати, що куплена тиждень тому ковбаска вже зіпсувалася.

Кожна ковбаса має свій термін придатності. Варена зберігається найменше. Наприклад, наша Лікарська ковбаска залишається свіжою лише 3 доби без упаковки, в упаковці чи у вакуумі — 15 діб.

Копчена ковбаска, скажімо, Дрогобицька, зберігається довше — 15 діб без пакування і 25 діб в пакуванні.

А сиров’ялені делікатеси залишаються свіжими найдовше. Одна з найпопулярніших наших ковбас Пармська може зберігатися 45 діб без упаковки і аж 120 діб в упаковці чи вакуумі.

Звичайно, кожен м’ясний делікатес потрібно тримати у холодильнику при температурі до +4℃. Проте не варто забувати, що продукт може мати якісь особливі умови зберігання і вони обов’язково зазначені на етикетці чи упаковці. Не забувайте проглянути цю інформацію.

У тому разі, якщо ви купуєте нарізку і у вас нема змоги прочитати умови зберігання нашого делікатесу, ви завжди можете звіритися з інформацією на сайті. На кожен делікатес у нас є і опис складу, і умови та терміни зберігання продуктів.