Запечений гарбуз, фарширований яловичиною

1

Запечений гарбуз, фарширований яловичиною

Корисно знати
Запечений гарбуз з яловичиною – відмінний рецепт для любителів гарбуза і м’яса. Блюдо виходить м’яким, соковитим, ніжним, кремовим за текстурою. Можливо, комусь воно нагадає смак дитинства – ще наші бабусі запікали гарбуз в печі з різною начинкою. На приготування 1 середнього гарбуза потрібно близько 1 години. Час готування і кількість інгредієнтів може змінюватися в залежності від розміру гарбуза. Запеченим гарбузом можна нагодувати сім’ю з 3-5 чоловік. Це корисна, смачна і ситна їжа, яка сподобається дорослим і дітям. Блюдо прекрасно підійде для сімейного обіду, вечері. Готовий овоч можна взяти з собою на природу з друзями. Фарширований гарбуз – блюдо оригінальне. Ним можна прикрасити і святковий стіл.

Складові

Перед початком готування необхідно підготувати інгредієнти. Основні з них – фарш яловичини і власне гарбуз. Залежно від смакових уподобань, можна використовувати м’ясо шматочками, а також додати в рецепт інші овочі. Щоб результат вийшов вище всяких похвал, варто брати виключно свіжі продукти. Отже, вирушаємо в магазин Укрпромпостач за яловичиною, овочі можна купити на ринку або в супермаркеті. Для приготування гарбуза з м’ясом і овочами будуть потрібні наступні інгредієнти:
  • гарбуз – 1 шт. середнього розміру;
  • м’ясо (фарш яловичини або шматочками) – 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт .;
  • редька – 1 шт .;
  • картопля – 4 шт. середніх розмірів;
  • часник – 3 зубки;
  • волоський горіх – 0,5 ст .;
  • олія соняшникова – для смаження;
  • сіль, спеції – за смаком.
Кількість інгредієнтів може коливатися в залежності від розмірів гарбуза. Відразу готуємо складові – очищаємо овочі, перекручуємо або ріжемо м’ясо невеликими шматочками, картоплю рубаємо шматочками, цибулю – кільцями, редьку тремо на крупній тертці. 2

Покроковий рецепт

Фокус цієї страви полягає в тому, що гарбуз служить їстівною каструлькою для запікання м’яса і овочів. Власне процес приготування включає наступні кроки:
  1. Беремо гарбуз, зрізаємо хвостик, прибираємо ложкою внутрішню м’якоть і кладемо в морозилку. Її можна буде використовувати для приготування каші, крем-супу або інших страв.
3
  1. Викладаємо на сковорідку м’ясо, цибулю і витримуємо близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо картоплю, редьку, подрібнений волоський горіх, часник, сіль, спеції за смаком. Все добре перемішуємо і відставляємо з вогню.
4
  1. Отриманою начинкою фаршируємо гарбуз, додаємо всередину трохи води для соковитості.
5
  1. Закрити «каструльку» зрізаною «кришечкою» і закріпити зубочистками. Змастити овоч рослинним маслом і відправити в духовку, попередньо розігріту до 150-180 градусів. Гарбуз середнього розміру запікається приблизно на 1 годину.
6 Перевіряти, пропікся чи ні гарбуз, можна зубочисткою так, як перевіряють торти. Під час запікання з дна овоча може сочитися і шипіти сік. Це нормальний процес. Гарбуз з м’ясом – прекрасна альтернатива фаршированим кабачкам, перцям і іншим овочам. Подавати блюдо можна гарячим, холодним. Вживають ложкою зсередини або розрізають шматками порційно. Можна прикрасити помідором, зеленню. Смачного!