Запечена свинина

svinina_27898a17631ea05303631ad9994b49f7_1

Запечена свинина

Корисно знати
Свинина – улюблене блюдо м’ясоїдів. Існує маса варіантів її приготування, так як це універсальний продукт. Одна зі страв – запечена свинина. Це ніжне, соковите, м’яке, ароматне м’ясо. Воно ідеально підходить в якості холодної нарізки, також його можна подавати гарячим з гарніром.

Запечена свинина

Щоб отримати смачну страва, потрібно знати деякі хитрощі і дотримуватися їх. Потрібно знати, як вибрати м’ясо свинини, як підготувати, запікати і як краще подавати на стіл. maxresdefault_918e07c5c88d259b12925782ed9786a4_1 За видами термообробки і максимальному збереженні жиру розрізняють кілька варіантів приготування:
  1. М’ясо у фользі..
  2. Свинина в горщиках.
  3. М’ясо в рукаві.
Запекти свинину в духовці – процес порівняно простий. З ним може впоратися навіть початківець кухар.

Вибір і підготовка м’яса

Яке м’ясо краще взяти, жирне або сухе, це справа смаку. Жирний продукт вийде більш соковитим, але зі своєрідним присмаком. Оптимальне рішення – наявність невеликого прошарку жирку. Для приготування різних страв зі свинини бажано використовувати певний шматок м’яса. Для запікання в духовці краще зупинити свій вибір на наступних частинах свинячий тушки:
  1. задня частина;
  2. шийка;
  3. окіст;
  4. лопатка
Відвідавши наш м’ясний магазин і вибравши свіже м’ясо, можна приступати до готування. Хороший продукт щільний і вологий на дотик, а жирові прошарки мають білий колір. Жовтуватий жир вказує на те, що м’ясо застаріле.

Яку кількість м’яса краще запікати

Перш ніж купити м’ясо, варто вирішити, яку саме хочеться свинину – невеликими порціями або одним великим шматком. 0ae635_4e8c8e24c0cb33877df0f1c4790314f9_1 Запікати свинину цілком краще шматками не менше за 0,7 кг. якщо шматок менше 0,5 кг, краще приготувати його в інший спосіб. Оптимальний варіант – шматок більше 1 кг. Він, звичайно, буде готуватися довше, але при цьому буде мати відмінні смакові якості і збереже сік.

Правила приготування смачної, соковитої свинини

М’ясо з магазину обов’язково варто промити. Можна спочатку обдати його гарячою водою, після чого відразу промити холодною і висушити паперовою серветкою, промокнув його. М’ясо в духовці легко пересушити. Як результат – страва не буде соковитим, маючи при цьому хрустку скоринку. Досвідчені кухарі рекомендують використовувати такі перевірені часом прийоми:
  1. свинина вийде більш смачною і ароматною, якщо перед цим її кілька годин промаринувати;
  2. якщо поливати м’ясо маринадом під час запікання,то воно залишиться соковитим;
  3. щоб м’ясо добре пропеклося, можна спочатку встановити температуру менше, а потім збільшити її;
  4. щоб зберегти аромат, соковитість страви, варто звернути м’ясо в рукав або в фольгу.
Запечений продукт набагато корисніше смаженого, а його способів приготування безліч. Вживати приготовану страву можна в гарячому і холодному вигляді. Також свинину можна використовувати в якості інгредієнта для салатів та інших страв.

М’ясо з гірчицею і вином у фользі

Свинина в фользі виходить більш соковита. Гірчиця надає страві особливий аромат, а з усіма іншими спеціями воно набуває дивовижний смак. 698178_13eca30cdfd6b49b6c5e4d200e2f2fa0_1

Буде потрібно:

  1. Свинина – 1-1,5 кг;
  2. Гірчиця – 1,5 ст. л .;
  3. Сухе червоне вино – 120 мг;
  4. Мед – 1 ст. л .;
  5. Лист лавровий – 5 шт .;
  6. Часник – 6-8 зубчиків;
  7. Специи: красный, черный перец молотый, кориандр горошком, соль.
Спеції: червоний, чорний перець мелений, коріандр горошком, сіль. Якщо хочеться натуральний смак м’яса, використовують тільки сіль і перець. Спеції не застосовують.

Приготування

Добре вимити м’ясо, підсушити паперовим рушником. Очистити часник, порізати дольками. За допомогою ножа роблять маленькі надрізи, куди поміщають часник, лавровий лист. Змішати червоний, чорний перець і сіль, добре натерти м’ясо. Потім намазати соусом з змішаного меду і гірчиці, в тому числі і внутрішню регіон надрізів. М’ясо перекласти в тару, залити вином, після чого помістити в холодильник на 5-6 годин. Можна залишити на ніч. Після маринування загортають у фольгу, кладуть на деко і відправляють в розігріту духовку. При температурному режимі в 180 градусів витримують близько 1,5 години. Через 50 хвилин знімають фольгу і залишають до появи рум’яної скоринки, поливаючи м’ясо періодично маринадом і виділеним соком.

М’ясна гармошка з грибочками з картоплі

Зі свининою запеченою можна готувати різні страви. По складу інгредієнтів буває свинина з сиром, картоплею, помідорами, грибами, але найбільш популярна з картоплею, так як краще за інших відповідає нашим перевагам, традиціям svinina_27898a17631ea05303631ad9994b49f7_1 Буде потрібно:
  1. Свинина – 0,5 кг;
  2. Сир – 200 г;
  3. Часник – 3 зубчики;
  4. Помідори – 2 шт .;
  5. Картопля – 5 бульб;
  6. Сіль, перець.

Приготування

Сир ріжеться пластинками по 3 см, часник – скибочками, помідори – кружальцями. У м’ясі проробляють розрізи на відстані приблизно в 1 см. Добре солять, перчать. Всередину в надрізи кладуть часник, по шматочку сиру, томата. М’ясо загортають у фольгу, потім відправляють в розігріту до 180 градусів духовку. Витримують близько години. Готовий продукт викладають на блюдо Взяти картоплю, промити, висушити. Зробити посередині бульби глибокий надріз по колу і надати одній частині форму ніжки. Капелюшок залишити зі шкіркою. Змастити грибочки маслом рослинним, посолити. Ніжки вмочити в спеції, сушені трави і запекти Свинина прекрасна тим, що з нею можна експериментувати, пробувати нові способи приготування, змінювати їх на свій розсуд, змінювати набір спецій, температурні режими і багато іншого.