Яловичина, запечена з овочами

orig_2c4448aa343378bdc4212ae7f21fd323_1

Яловичина, запечена з овочами

Корисно знати
У кулінарному записничку будь-якої господині буде доречний рецепт простої і в той же час святкової страви, яку легко приготувати. Яловичина з овочами  саме ті ласощі. Нею можна балувати родичів під час сімейних обідів та гостей  з нагоди різноманітних урочистостей. Горошок, суміш трав, кукурудза, томати  чого тільки немає в цій смакоті! Але головним інгредієнтом, звичайно ж, є соковита яловичина, просочена соками овочів. У цій страві мало калорій і безодня вишуканого смаку і аромату. По секрету: найкраща ціна на добірну яловичину зараз в Укрпромпостач. Вибирайте молоде м’ясо без кісток і з мінімумом плівок. Таку яловичину простіше обробляти, а після приготування вона виходить дуже ніжною. Розрахований рецепт на 4 порції. Час приготування  2 години.

Складові

Для приготування страви знадобляться:
  • свіжа м’якоть яловичини  0,7 кг;
  • солодкий перець  300 г;
  • свіжі томати  300 г;
  • морква  300 г;
  • консервована кукурудза  200 г;
  • цибуляпорей  1 велике стебло (можна замінити двома великими головками червоної цибулі);
  • зелений горошок (морожений або консервований)  100 г;
  • сушені прованські трави  1 чайн. ложка;
  • розмарин  1 гілочка;
  • соняшникова олія  2 стол. ложки;
  • вершкове масло  50 г.
Обов’язково загляньте в магазин низьких цін Укрпромпостач! У ньому завжди можна купити добірну яловичину корисних властивостей.

Покроковий рецепт

Крок 1 Яловичину миємо й ріжемо на скибочки середнього розміру. Потім викладаємо деко, рясно вкритий маслом. М’ясо потрібно присолити, присмачити прованськими травами і перчиком. Той, хто любить хмелісунелі, може використовувати цю приправу. Блюдо вона не зіпсує, а ось пікантності яловичині додасть. Поки йде приготування, можна включити і прогріти до 200 ° C духовку. Однак м’ясо в неї поки відправляти не потрібно! kartoshkasmyasomvduxovke2_caa8b244f4b815dc01c1e08a5c538d1e Крок 2 Готуємо овочі. Ріжемо вимитий перць соломкою, томати  кубиками, а очищену морквину  кружечками. salatsredisomipekinskoikapustoi_1429112925_fe_3_max_41337401ab98293c314d318a5cebe0a4 Крок 3 Підготовлені томати, морква і перець поміщаємо в глибоку ємність. Додаємо до них горошок і кукурудзу. Все добре перемішуємо, солимо і посипаємо овочеве асорті розмарином. Овочі перекладаємо на яловичину у деку. Вони повинні покривати м’ясо і цибулю приблизно рівномірним шаром. Блюдо вийде ще ніжніше, якщо розкидати зверху шматочки вершкового масла. 280_9a6415ad9057195a15c6efa47ac8fd63 Крок 4 Інгредієнти повністю готові. Тепер їх залишається відправити в духовку на 45 хвилин. Через певний час деко потрібно обережно вийняти, накрити фольгою і відправити в піч ще на 45 хвилин. 0_eb7e4_d48328f3_XXL Перевіряють готовність страви по кондиції м’яса: якщо яловичина стала м’якою і ніжною, значить, процес завершено. Тепер все потрібно вийняти з духовки, поставити зверху на плиту або дерев’яну дошку для нарізання. Яловичину, запечену з овочами, не можна відразу ж подавати на стіл! Вона повинна трохи «відпочити». 15 хвилин достатньо, щоб інгредієнти просочилися ароматами і соками один одного. Тепер м’ясо можна подавати гостям. Смачного!