Яловичина по-грецьки з чорносливом

1111

Яловичина по-грецьки з чорносливом

Корисно знати
М’ясо чудово поєднується не тільки з овочами і спеціями, а й з фруктами. Яловичина і чорнослив – особливо пікантна комбінація, яку обожнюють в Греції та інших середземноморських країнах. Пропонуємо спробувати соковиту говядинку, замариновану в терпкому червоному вині і обсмажену з чорносливом. По-грецьки. Це божественно смачно!
  • Час приготування: 3,2 години (2 з них підуть на маринування)
  • Кількість порцій: 3
Яловичина по-грецьки – повноцінна друга страва, якою не соромно пригостити ні членів сім’ї, ні гостей. Справжні ресторанні ласощі від домашнього шеф-кухаря! Стане прикрасою на дні народженні, новорічних святах та інших застіллях.

Складові

Щоб створити цей соковитий грецький шедевр, знадобиться: b9ac08ac_9f0dfbb15ce369935aaaa9e8aad3cf68_1
  • свіжа яловичина – 0,8 кг;
  • червоне сухе вино – 250 мл;
  • очщений від кісточок чорнослив – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • м’ята суха подрібнена – 1 ч. ложка;
  • морква – 1 шт .;
  • гвоздика – 3 бутончика;
  • приправи (кіандр, перець, сіль) – по щіпці;
  • свіжа петрушка – невеликий пучок;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки.

Покроковий рецепт

Крок 1

1 Для приготування м’яса по-грецьки радимо вибрати в магазині м’яса Укрпромпостач великий шматок свіжої яловичини. Костисті частини не підійдуть. М’ясо обмийте і наріжте на середні шматочки. Помістіть їх в глибоку ємність і посипте спеціями. Не забудьте додати гвоздику, коріандр і м’яту! Ці спеції будуть основою маринаду.

Крок 2

2 Залийте яловичину вином і залиште маринуватися на 2 години. Спиртне краще брати сухе, тому що чорнослив і так додасть страві солодощі. Підберіть такий посуд, щоб вино накрило шматочки м’яса повністю. Рекомендуємо раз в півгодини перемішувати яловичину, щоб вона рівномірно просочилася.

Крок 3

3 Тепер потрібно приготувати обжарку. Для цього наріжте соломкою моркву, півкільцями – цибулю. У глибоку сковороду налийте олію. Коли нагріється, киньте туди цибулю, моркву і все підрум’яньте. На це буде потрібно кілька хвилин.

Крок 4

4 Злийте з м’яса маринад в окремий посуд. Потім відправте промаринуватися яловичину в сковороду до моркви і цибулі. Смажте все це до повного розм’якшення овочів і появи на м’ясі золотистої скоринки. Як тільки яловичина стане рум’яною, залийте в сковороду маринад. Зменшіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте все таким чином 20 хвили

Крок 5

5 Потім наріжте чорнослив великими шматками і відправте до м’яса. Приправте томатною пастою і тушкуйте блюдо ще 20 хвилин. Коли м’ясо буде майже готовим, додайте до нього подрібнену зелень петрушки і протушкувати все ще 10 хвилин. По закінчення процесу яловичина стане виключно ніжною. Чорнослив додасть їй солодощі, спеції і томатна паста – пікантності. Завершить картину п’янкий аромат червоного вина і легкий присмак стиглого винограду. 1111 Подавайте яловичину по-грецьки зі свіжими овочами, сиром і, звичайно ж, вином. Запрошуйте друзів і хваліться своїми кулінарними талантами. Смачного!