Як вибирати свинину

pork_vybor_800x750

Як вибирати свинину

Корисно знати

Прийнято вважати свинину найменш корисною серед видів м’яса, але це не так. Свинина багата на вітаміни групи В (особливо В 12), цинком, залізом, магнієм і калієм, а жир містить арахідонову кислоту, високоненасищені жирні кислоти і селен. Перераховані вище властивості свинини незамінні в боротьбі з поганим настроєм і серцево-судинними захворюваннями. Свинина містить амінокислоту лізин, необхідну для формування кісткової тканини та для виробництва антитіл, гормонів і ферментів.
Якість свинини багато в чому залежить від кормів та умов вирощування поголів’я.

Як же вибрати свіже м’ясо?

• Гарненько придивіться до кольору м’яса. В ідеалі воно повинно бути рожевим або світло-червоним. Темно-червоний, коричневий або бордовий колір – це вірна ознака або старшого віку тварини, або неправильного забою.
• У свою чергу повинен насторожити і надто яскравий колір м’яса. Це означає, що в ньому можуть бути барвники.
• Жирок на м’ясі і в прошарках повинен бути білим або кремовим. Чим жовтіші і темніші відтінки жиру, тим більш «дорослою» була тварина.
• Маленька хитрість: вибираючи охолоджене м’ясо, натисніть на нього пальцем. Якщо воно пружне (ямка від натискання відразу зникає) і не липне до рук – такий продукт можна сміливо купувати.
• Уникайте прилавків з мокрим м’ясом. Краще купити злегка завітрене м’ясо, ніж мокре.
Завжди свіже та якісне м’ясо ви можете придбати в магазинах фірмової мережі Укпромпостач.