Тартар з яловичини

beeftartarxxl_993b4f595a3a4863fd86caf0e9cce3ec_1

Тартар з яловичини

Корисно знати
Тартар з яловичини – традиційне блюдо татарської кухні. Друга його назва – «Котлета по-татарськи». Головна специфіка тартара полягає в максимальній простоті приготування. Нічого не потрібно годинами варити або запікати в духовці. Майже весь процес готування полягає в нарізуванні і змішуванні інгредієнтів. Яловичий тартар – блюдо з сирого м’яса, тому особливу увагу потрібно приділити якості інгредієнтів. Вибрати відмінну яловичу вирізку виробник м’яса Укрпромпостач пропонує в одному з його магазинів. М’ясо в них завжди свіже і кращої якості. Рецепт тартара розрахований на 1 порцію. При необхідності готувати на кількох людей вагу інгредієнтів множимо на відповідну кількість. Яловичий тартар – традиційне ресторанне блюдо, делікатес для тонких цінителів східної кухні. Він підходить для великих прийомів, ювілеїв, весіль та ін.

Складові

На одну порцію тартара знадобиться:
  • свіжа яловича вирізка вищої якості – 80 г;
  • куряче яйце – 1 шт .;
  • свіжа рукола – 15 г;
  • соуси соєвий і Ворчестер – по 6 мл;
  • соус Табаско – 2 мл;
  • зелена цибуля шалот – одна-два пера;
  • оцет Бальзамічний – 12 мл;
  • гірчиця зерниста – 15 г;
  • оливкова олія – 15 мл;
  • хліб – 60 г.
Для великих заходів купити яловичину оптом можна в тому ж Укрпромпостач. Оптова закупка м’яса відпускається за дуже вигідною ціною.

Покроковий рецепт

Крок 1

Яловичину добре вимити під проточною водою, очистити від плівочок. Потім обсушити бавовняним рушником або паперовою серветкою. Ножем (це важливо!) Нарізати яловичину на максимально дрібні кубики. Не варто користуватися м’ясорубкою. Вирізку для справжнього тартара подрібнюють тільки вручну гострим ножем. tartar2_e4ff0577bdd007635c8c2721c65b18b9_1

Крок 2

Вимити, висушити тим же самим чином і подрібнити зелень. Рукколу просто порвати руками на невеликі шматочки, цибулю – накришити ножем на маленькі колечка.shutterstock_415041655_d68d8a7dfb2dd1b039cc5f4ab46d5243_1

Крок 3

У глибокій посуді змішати яловичину, зелень і гірчицю. Дуже акуратно перемішувати, щоб м’ясо зберегло свою форму, а не перетворилося в «кашу». Додати сіль-перець і соуси. Утворену масу обережно викласти на чисту тарілку у вигляді башточки (для цієї мети краще використовувати кулінарну формочку). 1031433_229f7bb6d9ea129ed84f4e89915eab7a_1

Крок 4

Хліб нарізати на тонкі скибочки, підсмажити. Коли по краях утворюється рум’яна кірочка, а м’якоть підсохне, можна знімати з плити (гриля). Утворені тости красиво розрізати на 2 трикутника і додати до тартар на тарілку. З іншого боку викласти рукколу, политу бальзамічним оцтом і олією. p_O_ac268f4b71d8832df85cf7c10028b57e_1

Крок 5

Відокремити від білка яєчний жовток і акуратно викласти зверху на м’ясну «башточку» тартара. Важливо, щоб жовток залишався цілим, інакше не буде необхідного ефекту. Блюдо готове! Можна подавати на стіл. thumb2_153f962ee0e7eb11249ccba879f64db7_1