Свинячі реберця в меді з яблуками

1

Свинячі реберця в меді з яблуками

Корисно знати
Щоб порадувати себе і своїх близьких людей, слід приготувати вишукану страву, від якої прийде в захват кожен. Саме таким ласощами є свинячі реберця в меді з яблуками. Вони виходять соковитими і ароматними, а хрустка скоринка робить їх ще більш апетитними. Таке блюдо ідеально підходить для святкового столу. Його можна подавати з відвареною картоплею, рисом з овочами. Крім того, чудовими свинячими реберцями можна порадувати своїх близьких і без приводу. Відмінною особливістю цих ласощів є кисло-солодкий присмак, адже для приготування маринаду знадобляться мед і лимон. Перший інгредієнт додає м’ясу вишуканий аромат і створює хрустку скоринку, а другий – робить його ще більш соковитим. Дане блюдо можна приготувати не тільки вдома, а й на природі. Корисно знати! Найвигідніші ціни на свинячі реберця пропонує Укрпромпостач магазин м’яса. Рецепт, зазначений нижче, розрахований, на 4 порції. Для приготування ласощів знадобиться 60-80 хвилин.

Складові

Щоб приготувати ребра свинячі в медовому соусі з яблуками, знадобляться:
  • свинячі реберця (1.5 кг);
  • рослинне масло (40-50 мл);
  • мед (40-50 мл);
  • сік лимона (1 шт.);
  • яблука (4 шт.);
  • сіль і перець (за смаком);
  • приправи (використовувати необов’язково).

Покроковий рецепт

Крок 1.

Ретельно миємо реберця в проточній воді і нарізаємо порційно (кожна порція розрахована на 2-3 шматочки м’яса). Далі використовуємо паперовий рушник. Він ідеально вбирає зайву вологу. 2

Крок 2.

Розміщуємо ребра свинячі в окрему миску і додаємо сіль, перець, спеції. Любителям прянощів можна застосувати хмелі-сунелі. Ця приправа додасть страві пряний аромат і підкреслить його незрівнянний смак.

Крок 3.

Приступаємо до приготування соусу. Для цього нам необхідно в розігріту каструлю додати рослинне масло, мед, сік лимона. Всі інгредієнти рекомендується постійно перемішувати. Таким чином у нас соус не пригорить. 4

Крок 4.

Знімаємо соус з плити і виливаємо його в посудину з свинячими реберцями. Ретельно все перемішуємо. Увага! Щоб соус краще вбрався в структуру м’яса, можна виконати ножем в ньому невеликі отвори. 5

Крок 5.

Яблука миємо і позбавляємо від серцевини. Після цього акуратно нарізаємо їх на рівні часточки. Увага! Яблука краще вибирати середніх або великих розмірів. Викладаємо їх на змащений олією лист. 6

Крок 6.

На яблука викладаємо реберця. Поливаємо їх половиною соусу.

Крок 7.

Розміщуємо деко в розігріту до 200 градусів духовці. Для приготування страви знадобиться 40-50 хвилин. Через 20 хвилин після оправления в духовку реберця поливаємо залишками соусу. Все, страва готова! Тепер нею можуть насолоджуватися гості і рідні! Щоб насититися, можна приготувати картопляне пюре, рисову або гречану кашу, макарони. З реберцями також гармонійно поєднуються різні кетчупи та соуси. Порада! Немає необхідності використовувати ніж і виделку, адже це блюдо рекомендується їсти руками. Таким чином воно стає ще більш смачним. Приємного апетиту і гарного настрою! 8