Стейк зі свинини, смажений на сковороді

1_ad1373b2263130a82515b80c59f5d03b_1

Стейк зі свинини, смажений на сковороді

Корисно знати
Стейк – одна з страв, яка готується дуже швидко – потрібно не більше 20 хвилин, при цьому є багато нюансів його приготування. Стейк зі свинини на сковорідці – найпростіший спосіб приготування. Все що знадобиться – якісне м’ясо, таке, як пропонують м’ясні магазини Укрпромпостач, а також масло, спеції, сіль і перець. Час готування – 20 хв. Кількість порцій – 2 шт. Стейк можна приготувати як для сім’ї, так і для святкового столу. Це популярне блюдо, яке є унікальним поєднанням смаку, ситності і бюджетности – ціни на м’ясо для стейка доступні для середньостатистичного споживача.

Складові

Для соковитого, середнього прожарювання свинячого стейка необхідно приготувати наступні інгредієнти:
  • м’ясо свинини – 600 г;
  • рослинна олія;
  • сіль перець;
  • спеції.
2_82353e92af48adb8f44bb75866c1ba6f_1

Покроковий рецепт

Процес приготування соковитої страви на сковорідці можна розділити на кілька етапів:
  1. М’ясо розрізати на 2 однакові частини. Таким чином кожен шматок повинен вийти вагою близько 250 г.
3_8a281b82f37bb6889656e67614cd2ed7_1
  1. Отримані шматки легенько відбити спеціальним молоточком. Це додасть готовому блюду ніжності і м’якості.
4_9bc7d467d887b50ef7a1ca0684d72d45_1
  1. Поставити сковороду на вогонь. Шматки свинини змастити олією і викласти на розігріту сковорідку.
5_66ba92bdf75a831434619242ebe906b3_1
  1. Посолити і поперчити страву. Прожарити свинину 3-4 хвилини з одного боку, при цьому температура стейка не повинна бути вище 60 градусів.
  2. Шматки перевернути на іншу сторону. Витримати на вогні ще 3-4 хвилини. Зняти з пательні, залишити приблизно на сім хвилин
7_19dc85666e7bd97051ccde362704cb7e_1 Свинячий стейк готовий, це соковите і не жорстке блюдо. М’ясо середньої прожарювання містить помірну кількість соку і крові. Її не багато, вона майже безбарвна по краях, але яскрава в самому центрі – особливість і родзинка стейка середньої прожарювання. 8_f2ea4db25449858ae55ac28762f8f79c_1 Блюдо подавати на стіл можна з будь-якими овочами. Стейк добре поєднується з картоплею в різному вигляді. Смачного!