Стейк яловичий з соусом чімічуррі

карт9

Стейк яловичий з соусом чімічуррі

Корисно знати
Хто не любить смак ніжного стейка, приготованого на грилі? Смачний яловичий стейк починається з гарного м’яса. Вибрати яловичину сьогодні пропонує більшість супермаркетів, м’ясних крамниць, спеціалізованих інтернет-магазинів. 1_f85d1d6b60018d3368e9657a4e211a0a_1 Для тих, хто шукає ароматне і ситне м’ясне блюдо, яловичий стейк з соусом чімічуррі – те, що треба! Ця страва номер один, яку замовляють люди, вирушаючи в наймодніший ресторан. Яловичину можна приготувати і вдома, заздалегідь купивши свіже м’ясо для стейка. Товщина стейка впливає на час приготування страви і кінцевий результат:
  • великий стейк має товщину не менше 2,5 см, займає більше часу для готування, виходить дуже соковитим і ніжним;
  • тонкий стейк – більш хрусткий і менш вологий всередині, але теж улюблений багатьма гурманами.
карт2 Тепер поговоримо про маринад. Маринад не тільки пом’якшує м’ясо, а й насичує стейк, надає йому особливого аромату. Включає в себе інгредієнти, які перетворюють звичайний шматочок м’яса в божественне блюдо. Чим довше м’ясо буде маринуватися, тим більше м’яким і соковитим воно буде при подачі на стіл. Також пам’ятайте, що м’ясо швидше маринується при кімнатній температурі. Однак в жарку погоду стейки найкраще відправляти в холодильник, через 30 хвилин після маринування. карт3 Є багато ароматних соусів, які доповнюють смак натурального м’яса. Одним з найпопулярніших, швидких і легких вважається аргентинський соус чімічуррі. Існує 2 версії цього соусу – зелена і червона (в червону додають помідори і червоний перець.) Отже, як приготувати ідеальний стейк яловичий з соусом чімічуррі:
  1. Купуйте кращі стейки з яловичини, які ви можете собі дозволити.
  2. Вибирайте м’ясні заготовки однакової величини, тоді вони рівномірно прожаряться.
  3. Замаринуйте м’ясо мінімум за 6 годин до приготування.
  4. Злийте зайвий сік з м’ясних шматочків, перш ніж укладати їх на гриль або сковороду. Тоді м’ясо придбає апетитний золотистий колір і красиву коричневу скоринку.
  5. Не потрібно перевертати м’ясо багато разів. Досить обсмажити його на одній стороні протягом 5-8 хвилин, а потім перевернути спеціальними щипцями на іншу сторону. Так зробити можна 1-2 рази.
  • Час готування стейка – 20 хвилин.
  • Загальний час – 25 хвилин
  • Кількість порцій – 2-3 (в залежності від кількості гостей);
  • Блюдо підійде для будь-яких святкових заходів, а також для сімейних вечерь і дружніх вечірок.

Складові

  • Стейки з яловичини однакового розміру – 2 шт;
  • Кухонна сіль – ½ ч.л. або за смаком;
  • Мелений чорний перець – 1 ч.л .;
  • Рослинна олія – 2 стол. ложки;
  • Оцет – 2 стол. ложки;
  • Соєвий соус – 3 стіл. ложки.
Для соусу беруть:
  • 2 зубчики часнику;
  • Свіжа петрушка, подрібнена -1/4 чашки;
  • Орегано подрібнений – 1 ч.л .;
  • Сік лайма – 1 стол. ложка;
  • Оливкова олія – 2 стол. ложки;
  • Оцет білий або червоний – 1 стол. ложка;
  • Чорний мелений перець, сіль за смаком.
карт4 Можна ще включити в рецепт соусу кілька листочків свіжої м’яти, яка додасть страві неповторну пікантність і свіжий смак.

Покроковий рецепт

1.Замаринуйте стейки з яловичини в маслі, оцті, чорному перці, солі та соєвому соусі на ніч. карт5 2. Нагрійте сковороду-гриль і акуратно розташуйте підготовлені для смаження стейки. Їх можна приготувати і на електричному або газовому грилі. Обсмажуйте м’ясо по 5-7 хвилин з одного і з іншого боку до золотистого кольору. карт6 3. Проконтролювати готовність яловичини можна, розрізавши з одного боку невеликий шматочок: м’ясо не повинно бути червоним всередині. Температуру і готовність м’яса можна перевірити спеціальним щупом. карт7 4.Готові стейки залиште на грилі ще на 2-3 хвилини, а поки займіться соусом. карт8 5. Щоб приготувати соус чімічуррі, змішайте всі інгредієнти в кухонному комбайні. Необхідно, щоб вони досягли однорідної консистенції. карт9 6. Потім за допомогою ложки прикрасьте стейки соусом, полив їх зверху. Блюдо дуже заманливо і яскраво виглядає, смачного!