Справжня домашня ковбаса з яловичини

колбаса-домашняя

Справжня домашня ковбаса з яловичини

Корисно знати
Домашня ковбаса з яловичини – це високоякісний продукт. Натуральна оболонка, справжнє м’ясо, сало, спеції – на прилавку такий товар зустрічається дуже рідко. Приготувати домашню ковбасу, в якості якої ви будете впевнені, можна у себе вдома. Час приготування – близько 12 годин (10 підготовка і 2 приготування) Вихід – 3 кг Натуральний продукт стане відмінним доповненням до сніданку, обіду, вечері. Ковбаса добре підійде на бутерброди, на святковий стіл в якості нарізки.

Складові

Для приготування в домашніх умовах апетитною закуски будуть потрібні наступні компоненти
  • яловичина – 2,5 кг;
  • сало – 700 г;
  • часник – 1 головка середніх розмірів;
  • кишки свинячі тонкі – 5 м;
  • сіль, перець, спеції, суха зелень – за смаком.
2_b3e74db18152b7dc46803eb74b055431 Головний компонент – м’ясо яловичини. До його вибору треба підходити грунтовно. Продукт повинен бути таким, як пропонує мережа м’яса Укрпромпостач – свіжим і якісним. Свинячі кишки потрібно попередньо розморозити і добре промити, вискоблити тупим боком ножа при необхідності.

Покроковий рецепт

Приготування ситної страви складається з наступних кроків:
  1. Нарубати м’ясо маленькими шматочками, розмірами з вишню. Ковбаса з такого м’яса виходить дуже смачною. 100 г сала відрізати і прибрати в сторону, інше нарізати в два рази менше, ніж яловичину.
IMG_2531
  1. Перемішати сало і м’ясо у великій тарі, всипати сіль, спеції, суху зелень. Часник почистити і нарізати ножем. Можна скористатися часничницею. Все перемішати. Для аромату влити 2-3 ст. л. якісного коньяку (не обов’язково).
  1. Тепер потрібно начинити ковбаски. Для цього буде потрібно м’ясорубка зі спеціальною насадкою. Виймаємо ніж з м’ясорубки, надягаємо ковбасну насадку, натягуємо оболонку, зав’язуємо кінчики натуральними нитками.
IMG_6170
  1. Начинку запускаємо в м’ясорубку і прокручуємо – оболонка акуратно наповнюється фаршем. Робимо ковбаси не надто тугі. Якщо в кишці з’явиться отвір, потрібно її розрізати на кілька ковбас і перев’язати ниткою. Дірок бути не повинно.
  1. Попередній етап закінчено. Відправляємо начинений фарш в холодильник на 4-6 годин.
  1. Скручену спіраллю ковбаску перев’язуємо натуральними нитками. Проколюємо оболонку на відстані 4-5 см зубочисткою. Порожнечі також проколюємо, повітря випускаємо, інакше під час варіння вони можуть лопнути.
  1. У велику тару налити води, опустити ковбасу і довести до кипіння, варити 4-5 хвилин. Повторити з усіма ковбасами. Викласти в миску і остудити.
  1. Відкладене сало нарубати шматочками, стопити, шкварки прибрати. Жир зцідити в чашку і злегка остудити, змастити ковбаси зверху.
vyzharivaem_salo_dlya_zazharki3
  1. Довести духовку до 240 градусів. Заготовки викласти на форму і смажити до зарум’янювання, перевертати, щоб не підгоріли. Як правило, на це йде близько 1 години, іноді більше. Готовий продукт має привабливий рум’яний колір.
dscf0184 Блюдо готове. Ковбаса має відмінний смак як гарячою, так і холодною. В якості соусу можна взяти хрін або гірчицю. Смачного!