Смажений рис зі свининою

1_82f4bb7922e11cf38dc31f280405d34f_1

Смажений рис зі свининою

Корисно знати

Смажений рис зі свининою

Це популярне блюдо китайського походження. В основі цієї страви лежать китайські принципи приготування, що складаються з швидкого обсмажування продуктів на великому вогні. Для приготування найкраще, зрозуміло, використовувати вок сковороду, проте в разі її відсутності можна обійтися і звичайною сковорідкою. Одним з головних інгредієнтів описуваної нами страви є рис. Для приготування підходить рис будь-якої форми – довгозерний або круглий. Але найкраще для нього підійде пропарений довгозерний рис, який не сильно розварюється і майже не злипається в процесі варіння. Рис в цій страві виходить дуже смачним. М’ясним інгредієнтом в даному блюді є свинина. Смачну, свіжу свинину можна придбати в компанії Укрпромпостач в Києві. М’ясо повинно мати невеликі прожилки жиру. Ідеально для цієї страви підходить свиняча шия. Свинина і рис доповнюються солодким болгарським перцем. З приправ за рецептом потрібно використовувати тільки соєвий соус, але при бажанні можна додати будь-які спеції. Готується дане блюдо досить швидко. Весь процес його приготування займає близько 40-45 хвилин. Вказаного в рецепті до страви кількості продуктів вистачає на дві-три порції. Смажений рис зі свининою – це ідеальний варіант для ситної вечері або обіду. Також його можна подати гостям на святковому прийомі в китайському стилі.

Складові

  • рис 200 г;
  • свиняча шия 200 г;
  • червоний болгарський перець – 1 штука;
  • цибуля ріпчаста – пару головок;
  • пара яєць;
  • 2 ложки (столові) рослинного масла;
  • пара ложок соєвого соусу;
  • зелень;
  • ложка (столова) соку лимона;
  • три зубчики часнику;
  • зелена цибуля.
2

Покроковий рецепт

  1. Підготувавши всі інгредієнти в потрібній пропорції, відваріть рис. Для цього гарненько його промийте, висипте в каструлю і залийте чистою холодною водою (300 г). Потім посоліть і поставте на вогонь. Варити рис потрібно наступним чином: перші сім хвилин на найбільшому вогні, потім три хвилини – на середньому і останні дві хвилини – на мінімальному. Відвареного рису необхідно дати настоятися приблизно дванадцять хвилин. Загальна тривалість приготування рису становить двадцяти чотири хвилини.
  2. Болгарський перець і цибулю нарізати середніми кубиками, а часник – пластинками.
  3. М’ясо свинини нарізати невеликими кубиками.
  4. У попередньо розігріту сковорідку налити рослинне масло, потім обсмажити в ньому овочі і м’ясо протягом 8-10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. За пару хвилин до закінчення приготування додати соєвий соус. Солити овочі і м’ясо не потрібно, соєвий соус є досить солоним. Коли овочі і м’ясо будуть готові, вбийте в сковороду яйця, а також подрібнену зелену цибулю, після чого гарненько все перемішайте.
3Перекладіть вміст сковороди в підготовлений рис, додайте лимонний сік, а також дрібно нарізану зелень. Гарненько все перемішайте, дозвольте страві настоятися і насититися усіма смаками і ароматами. 4