Що приготувати з яловичини

bbq_bonfire_delight_3_3d303eb6a17a52944cd1fc08ada844a3_1

Що приготувати з яловичини

Корисно знати
Яловичина – частий «гість» на багатьох кухнях. Потрібно зварити м’ясний бульйон, посмажити котлети або приготувати рагу? Без яловичого м’яса не обійтися. А адже з нього можна готувати і більш вишукані і незвичайні страви. Для тих, хто любить експериментувати, – найкращі рецепти з колекції народів світу.

Суп-гуляш з пивом і кавою

Чарівно ароматний і наваристий суп-гуляш – на перше.

Складові:

  1. свіжа яловичина або телятина – 0,5 кг;
  2. свіжі овочі (всі – по 1 штучці): перець болгарський, перець чилі, морква, цибулина, великий зубок часнику;
  3. консервовані овочі у власному соку (всі – по 1 банці): квасоля, томати;
  4. соняшникова олія, томатна паста – по 2 ст. ложки;
  5. коричневий цукор – 1 ст. ложка;
  6. запашний і чорний перець, орегано, сіль, зелень петрушки – за смаком;
  7. свіжозварена і проціджена кава – чашка (125 мл);
  8. темне пиво – стакан (150 мл).
Супгуляш Свіже м’ясо яловичини очистити від плівок, вимити і підсушити бавовняним рушником. Нарізати на кубики приблизно 5х5х5 см. Обсмажити в каструлі з товстим дном, після чого дістати дерев’яною лопаткою і викласти на тарілку. Свіжі овочі нарізати кубиками, потім обсмажити в тій же каструльці. Все посолити, поперчити, додати цукор і заправити томатною пастою. Перемішати і протушити під кришкою хвилинку. Потім додати до овочів смажену яловичину, орегано, пиво, каву, подрібнені консервовані томати і 2 склянки води. Все добре перемішати і дати закипіти. Потім на маленькому вогні гасити 1,5 години. Незадовго до повної готовності гуляшу всипати в каструлю промиту квасолю (при бажанні її можна замінити картоплею). Коли всі овочі дійдуть, суп посолити, поперчити за смаком. При подачі на стіл посипати зеленню.

Стейк «Нью-Йорк» з мармурової яловичини

2stejkvmultivarke_53d2c1c494f84b8185af25eeabb0f1b8_1

Складові:

  1. мармурове м’ясо – 0,5 кг;
  2. часник – 3 великих зубчики
  3. рослинне і вершкове масло – по 40 г;
  4. перець чилі – 1 штучка;
  5. сіль, перець, розмарин – за смаком.
bbq_bonfire_delight_3_3d303eb6a17a52944cd1fc08ada844a3_1 Стейк можна смажити на сковороді або грилі. М’ясо вимити, обсушити і нарізати на 2 Стріплойн-стейка. Дати трохи полежати, щоб волокна яловичини наситилися киснем. Потім включити максимальний вогонь на плиті, поставити на неї сковороду і прожарити до легкого димку. 0_211ad2_f50d6833_orig_a079cebb6bbbedb9e79cc877c51a0def_1 М’ясо для стейка з обох сторін промазати рослинним маслом і укласти на розпечену сковороду. Періодично перевертаючи стейки, обсмажувати їх по 3-4 хвилини з кожного боку. Часник очистити, нашаткувати і змішати з вершковим маслом. За 0,5 хвилини до готовності яловичини додати цю суміш в сковороду. Коли масло розтопиться, полити їм стейки. Сковорідку прибрати з вогню. Готові стейки посолити, поперчити і перекласти на велике блюдо. Дати м’ясу «відпочити» хвилин 10, потім нарізати на невеликі скибочки і прикрасити розмарином. Перець чилі почистити, злегка обсмажити і подати до стейкам.

Де купити гарне м’ясо

Beef21_3673004c6c8598791dee7754a2459877_1 Для приготування цих страв знадобиться звичайна або мармурова яловичина вищого сорту. Саме таку можна купити в Укрпромпостач, фірмової мережі з продажу свіжого м’яса, м’ясних і ковбасних виробів. Вся продукція в ній завжди:
  1. Свіжа.
  2. Добірної якості.
  3. Натуральна.
Яловичину можна не тільки смажити, варити або тушкувати. Наступний рецепт – для любителів гострих делікатесів.

В’ялена домашня бастурма

maxresdefault_ca321feface6afc0aba58654eae65e22_1 Якщо вдома є електросушарка, можна приготувати чудовий м’ясний делікатес – гостру в’ялену бастурму.

Складові:

  1. свіжа яловичина – 1 кг;
  2. червоне напівсухе вино – 0,1 л;
  3. сіль, пажитник – по 2 ст. ложки;
  4. мелений чорний перець – 1,5 ч. ложки;
  5. цукор, солодка паприка – по 1 ст. ложці;
  6. часник – 1 головка.
Яловичину вимити, обсушити х / б рушником, нарізати на однакові пласти 6х10х20 см. Кожен шматок проколоти виделкою в декількох місцях, щоб м’ясо краще засолилось і потім просочилося маринадом. Сумішшю для просочення (2 ст. Ложки солі, цукор і 0,5 чайної ложечки перцю) ретельно натерти м’ясо з усіх боків, укласти шарами в підходить за розміром пластикову ємність і прибрати в холодильник на 2 доби. Просолене м’ясо буде віддавати воду. Її потрібно зливати щодня. Через 2 дні яловичину вийняти з холодильника, промити від надлишків солі, підсушити рушником і викласти на просторий лоток. Ще 12 годин вона повинна просто постояти в холодильнику. Потім м’ясо слід вийняти і з усіх боків перемазати заздалегідь приготованим винним маринадом (вино, пажитник, паприка, залишки чорного перцю і подрібнений часник). Настояти м’ясо ще 2 доби в холодильнику. Потім включити сушилку на 35 ° С і сушити в ній замариновану яловичину 2 діби, періодично перевертаючи і змащуючи винним маринадом кожен шматок. В кінці сушіння перевірити м’ясо на готовність. Воно повинно бути твердим зовні і злегка пружним – як сиров’ялена ковбаса – всередині. Готову бастурму можна довго зберігати в холодильнику, подавати з будь-яким гарніром і в якості основного інгредієнта бутербродів. Дуже смачне і поживне блюдо. Смачного!