Шашлик в духовці

shashlikizsvinini_2d7f0bb0b8e9ec4724d80b7e0ee6be5d_1

Шашлик в духовці

Корисно знати
Знайти в середовищі м’ясоїдів того, хто не любить шашлик, – непосильне завдання. Аромат смаженого м’яса, димок від багаття, соковиті шматочки свинини або телятини, приправлені вином, – все це миттєво викликає апетит і налаштовує на хвилю відпочинку. Але що робити, якщо немає можливості вибратися на природу і розвести вогнище? Фанати шашлику давно знайшли вихід. М’ясо можна смажити прямо в духовці, будинку. Якщо правильно приготувати маринад і пильно наглядати за процесом запікання, вийде не гірше, ніж на багатті. Для початку слід придбати правильні інгредієнти. Можна приготувати шашлик зі свинини, баранини і будь-якого іншого м’яса. Важливо, щоб воно було соковитим, виключно свіжим і без кісток. Залишається додати трохи терпіння – і можна пригощати гостей фантастичним шашликом. Рецепт розрахований на 5 порцій. Час приготування – 3 години.

Складові

Для цього рецепта шашлику в духовці використовуємо свинину. Це найніжніше м’ясо, яке практично неможливо зіпсувати. Через свою жирність свининка ніколи не буває сухою. Посмажити з неї шашлик може навіть початківець кулінар. Отже, вибираємо смачне м’ясо від Укрпромпостач і інші інгредієнти в такій кількості:
  • свинина (краще взяти ошийок) – 1 кг;
  • великі цибулини – 4 шт .;
  • лимон – 1 шт .;
  • чорний мелений перець, мускатний горіх – по 1 чайн. ложці;
  • столовий оцет – 4 стіл. ложки;
  • лавровий листок – 6 шт.
930751_901fosheeksvinoy_71ddf42a0d77de04dbf212f0d227d4a1_1

Покроковий рецепт

Крок 1 Спочатку потрібно підготувати свинину. Ошийок потрібно як слід промити, очистити від жив і плівок. М’ясну м’якоть буде зручніше різати, якщо її попередньо підсушити паперовим рушником. Нарізають свинину на середні кубики (приблизно 4х4 см). Не варто робити їх занадто дрібними або великими. У першому випадку м’ясо незручно буде населяти на шампури і в процесі приготування воно може згоріти, у другому – НЕ прожаритися як слід. svininakusochkaminaskovorodeslukom_1513012965_2_max_a571ca4774f379339d11bb384fc85c36_1 Крок 2 Цибулини також миють і ріжуть великими кільцями. Оптимальна ширина кілець – 1 см. Потім цибульку і свинину потрібно перекласти в каструлю, в якій майбутній шашлик стане маринуватися. steikizgovyadinyvlimonnosoevomsouse_1519063312_2_max_ed1a14075a2e7268545ad00cde561c6a_1 Крок 3 Прийшов час готувати маринад. М’ясо з кільцями цибулі слід посипати мускатним горіхом, перчиком і лавровим листом. З розрізаного навпіл лимона віджати в каструлю весь сік. Туди ж додають укусу і все ретельно перемішують. Свинина майже замаринована. Тепер залишається накрити каструлю з м’ясом харчовою плівкою і залишити її в спокої на 2 години. За цей час шматочки ошийка добре просочаться соками і стануть м’якими і ніжними. marinad_luk_kushnerov_com_745145f5c783c0e5882205deba1f3c18_1 Крок 4 Через 2 години харчову плівку з каструлі слід зняти, а м’ясо нанизати на шампури. Через брак останніх можна скористатися довгими дерев’яними шпажками. До свинини можна відразу ж додати замариновану цибульку. Він додасть страві ще більше пікантності і аромату. 79f7684c8981fcfc9aafc657f0d877ab_9a3c3e68db9ec3cbe9696c286cd1d3b2_1 Крок 5 Шашлик практично готовий. Залишається викласти його на решітку, відправити в розігріту до 250 ° C духовку і засікти час. Шашлик повинен готуватися близько 25 хвилин. Під час приготування потрібно дотримуватися 2 правила. По-перше, м’ясо повинно смажитися в «підвішеному» стані, не торкаючись дека або дна духовки. uksus_87323c2a6129feedcfa461b682ceed31_1 По-друге, його не можна залишати без нагляду! Кожні 10 хвилин шашлички слід перевертати і поливати маринадом. При дотриманні цих правил свинина вийде соковитою, добре просоченою лимончиком і дуже ароматною. Смачного!