Рулет зі свинячої рульки

1_c9efc070246451a1063a4282fc69e799_1

Рулет зі свинячої рульки

Корисно знати
Тому, хто планує запросити гостей на сімейне торжество, напевно стане в нагоді рецепт ситного м’ясного блюда. Ніжна свиняча рулька з курятиною і вареними овочами – те, що потрібно! Це ароматно і неймовірно смачно. І точно всі гості будуть ситі. Рецепт розрахований на 10 порцій. Готується свиняча рулька 4 години, тому приступати до кулінарного дійства потрібно задовго до приходу гостей. У класичному рецепті як правило використовують стебла селери, моркви і цибулі. Однак в цьому плані дозволяється експериментувати. Готувати таке м’ясне блюдо можна в мультиварці або на звичайній плиті. Подавати рульку можна в холодному або гарячому вигляді практично з будь-яким гарніром. Якщо дати їй полежати години 2 в холодильнику, вийде фантастична закуска. Можна подавати на стіл у вигляді нарізки на великому блюді або приготувати з тоненькими пластами рульки апетитні бутерброди. Відварене за наступним рецептом м’ясо без проблем зберігається в морозилці 3-4 дня. Смакові якості від цього не постраждають.

Складові

Для приготування знадобляться:
  1. 1-а свиняча рулька приблизно на 1,5 кг (за нею стоїть зайти в нашу мережу магазинів м’яса Укрпромпостач);
  2. 2-і курячі грудки (300-400 гр);
  3. 3-и великі цибулини;
  4. 2-3 морквини;
  5. 2 стебла селери;
  6. 2 лаврові листочки;
  7. перець (запашний і чорний мелений);
  8. 4 ст. л. солі.

Покроковий рецепт рульки

Крок 1

ee7e3ef294418a0d790786e9b908c1cd_d38e1b0e581bd9546531fa0f28e37b56_1 Спочатку потрібно приготувати овочевий бульйон. У ньому згодом буде варитися м’ясо. Беремо велику каструлю (літра на 4), заливаємо наполовину водою. Цибулини не чистимо! Миємо їх разом з лушпинням, розрізаємо навпіл і закладаємо в каструльку. Очищену і розрізану на 2 половинки моркву відправляємо туди ж. Аналогічним чином поступаємо із стеблами селери. Якщо вони занадто довгі і не поміщаються в ємність, можна розрізати поперек. Засипаємо в воду сіль (4 ложечки без гірки) і спеції. dfedced17b3f21435f6a0d016badcdb0_big_f42554b52020a8ae3f2b1f8be481ef26_1 Така кількість солі може здатися надмірним, проте під час приготування м’яса жир вбере всю сіль і страва вийде дуже смачною. Коли всі перераховані інгредієнти виявляться в каструлі, ставимо її на плиту. Як тільки вода закипить, варимо овочі 0,5 години на середньому вогні. Через лушпиння цибулі овочевий бульйон стане насиченого темного кольору. Так і має бути. Коли в ньому буде готуватися свинина, вона теж трохи стемніє, стане золотисто-коричневою.

Крок 2

Поки вариться бульйон, слід підготувати м’ясо. Рульку добре миємо й вирізаємо з неї кістки. М’ясо повинно залишитися на шкурі, тому останню зрізати не потрібно. Оброблену таким чином рульку розкладаємо на обробній дошці шкіркою вниз. Зсередини м’ясо трохи відбиваємо молоточком, перчимо і злегка підсолюємо. 33c6cbd4761f3250adafa0a685a20561_6da212334953e638f98e43e0b917ed7f_1

Крок 3

1 сиру моркву нарізаємо на максимально тонкі пластини. Для цієї мети можна використовувати ніж-економку для очищення овочів. При відсутності такого обладнання можна обійтися й звичайним кухонним ножем. Головне, щоб він був гострим і зміг нарізати тверду моркву на тонкі пластинки. IGP4661_70e5252253cf07c9579b7ce9b34d4b99_1 Укладаємо їх поверх свинини тонким шаром. Довподоби гриби? Тоді додайте до моркви нарізані на пластини свіжі шампіньйони.

Крок 4

Прийшов час для курячої грудки. Курку миємо, ріжемо, як і овочі, пластинами. Потім викладаємо підготовлену таким чином м’ясо поверх моркви. Злегка присолюємо і скручуємо все разом зі свининою в щільний рулет. farshirovannaya_rulka_v_duhovke294255_e56b7386c6dbaca7224ec15d939a28b3_1 Робити це потрібно акуратно, тому що сира начинка раз у раз вилазить назовні. Впихуємо її на місце і закручуємо рулет. В кінці туго перев’язуємо м’ясо кулінарним шпагатом. Щоб конструкція під час варіння не розвалилася, її потрібно обв’язати уздовж і поперек

Крок 5

За час підготовки м’яса бульйон встигне зваритися. Шумівкою виймаємо всі овочі і горошини перцю. Більше вони не потрібні. Відварені овочі можна викинути або пустити на приготування інших страв. b09bb83d_8040b248caa849be6e1e49ddce4f1892_1 А ось ароматний бульйон з-під них необхідний для свинячої рульки. Опускаємо в нього м’ясо і доводимо до кипіння. Варимо 3,5 години на самому маленькому вогні. Каструлю варто прикрити кришкою, але не до кінця. За такий довгий час вода в ємності буде періодично википати. Доповнити потрібний обсяг рідини можна простим окропом. Головне, щоб м’ясо було повністю покрито і варилося рівномірно по всьому об’єму. У процесі варіння рульку з тією ж метою кілька разів перевертаємо

Крок 6

Готову рульку після закінчення 3,5 годин акуратно виймаємо з каструлі і викладаємо на тарілку. Шпагат краще зрізати з теплого м’яса, тому свинині потрібно дати злегка охолонути. Як тільки це відбудеться, перерізуємо нитку ножицями. В кінці рульку можна натерти зубчиком часнику. Так вона стане ще смачніше.

Зберігання та подача

Як тільки блюдо повністю охолоне, його можна відправляти в холодильник. Остигле м’ясо простіше нарізати на порційні шматочки. Але якщо в планах пригощати гостей гарячою рулькою, доведеться її різати відразу після варіння. Це ситне м’ясне блюдо добре поєднується з будь-яким гарніром: відвареної гречкою, овочевими салатами та ін. Для приготування бутербродів на хліб викладаємо порцію рульки і лист зеленого салату. Смачного!