М’ясо по-японськи з яловичини

maxresdefault_0e5d020263538ca649810e8fcb5fd606

М’ясо по-японськи з яловичини

Корисно знати
Японська кухня асоціюється у свідомості європейців з суші, дарами моря, саке. Однак не все так просто і передбачувано. У Країні Вранішнього Сонця прекрасно вміють поводитися і з телятиною, медом, червоним вином. Цей традиційно «французький» набір інгредієнтів призначений для приготування М’яса пояпонськи, тонкого, навіть в чомусь гурманської страви. Нею можна прикрасити святковий стіл, порадувати гостей на великому сімейному святі. Головне в цій страві якість м’яса. Господині знадобиться найсвіжіша телятина або яловичина без кісток. Бездоганна якість і конкурентні ціни на м’ясо завжди в наявності в мережі магазинів «Укрпромпостач». Загляньте до неї, щоб знайти гарніи шматок добірної телятини для М’яса пояпонськи. Рецепт розрахований на 4 порції. Час приготування 40 хвилин.

Складові

govyazhijbitokbezkosti_809c91eb8db3cd50ac450dc58596cdd3 (1) Для М’яса пояпонськи вам буде потрібно:
  • свіжа яловичина / телятина без кістки 0,5 кг;
  • гриби (краще шампіньйони вони швидко готуються) 100-150 г;
  • білокачанна капуста 300 г;
  • цибулина 1;
  • натуральний мед 1 чайн. ложечка;
  • соєвий соус 50 г;
  • червоне сухе / напівсухе вино 100 г;
  • оливкова олія 100 г;
  • кунжут для посипання 30 г.

Покроковий рецепт

Крок 1
Справжнє М’ясо пояпонськи в країні винаходу цієї страви готують в глибокій сковороді конусоподібної форми. Вона називається «вок». Якщо вдома немає подібної посуди, цілком підійде будь-яка глибока сковорода з товстими стінками і дуже бажано антипригарним покриттям. Телятину спочатку потрібно вимити, очистити від плівочок і підсушити паперовим рушником. Підготовлене таким чином м’ясо нарізають на довгасті брусочки. Поки йде підготовка, сковорідку поливають маслом і ставлять на вогонь. Як тільки масло досить розігріється, в нього викладають нарізану телятину. Її смажать 10 хвилин, постійно помішуючи, на сильному вогні. Потім вок з обсмаженої телятиною прибирають з вогню і відставляють убік. a756278efdadc03c26a6797be81740a5_aa35af3108a726b9e0229c655ec0a72c Крок 2 Прийшов час зайнятися цибулею і капустою. Першу необхідно нарізати півкільцями, другу тонко нашаткувати. 06022013717_72a5196391a528a21981352e1c39fb1b Крок 3 Як тільки овочі підготовлені, можна займатися грибами. Їх чистять від залишків землі, миють і нарізають тонкими пластами слайсами. У такому вигляді печериці швидше прожарюються і добре просочуються вином і соусом. Гриби треба смажити на окремій сковороді, причому, без масла. Їх теж слід часто помішувати, щоб не підгоріли. З грибних слайсів повинна випаруватися вода. Як тільки це станеться і печериці підрум’яняться, сковороду можна прибрати з вогню. salat_iz_baklajana377025_fa85675389adbb19c276d3986b1c15c4 Крок 4 Вок з м’ясом знову ставлять на середній вогонь. До нього додають цибулю, вино і соєвий соус. Все це повинно закипіти і кілька хвилин потомитися. Потім в телятину з вином викладають смажені печериці та свіжу капусту. Все перемішують, накривають кришкою і 0,5 години гасять на невеликому вогні. govyadinatushenayavvinepoprovansalski_3dee9bd50eb7a99d299656a4035b8927 Крок 5 Практично готову страву знімають з плити, поливають медом і акуратно перемішують інгредієнти. М’ясо пояпонськи з відбірної телятини  яку послужливо надала м’ясна точка від Укрпромпостач можна подавати з відвареним рисом або злегка обсмаженими овочами (добре підходить солодкий перець). Перед подачею на стіл блюдо посипають кунжутом. Все готово. Смачного! 11124_6c98886a0dc7af14d905065d993ef1f7