М’ясо по-тайськи

maxresdefault_0e5d020263538ca649810e8fcb5fd606

М’ясо по-тайськи

Корисно знати
М’ясо по-тайськи – апетитне блюдо з шикарним запахом і смаком. Воно досить популярне у всіх куточках земної кулі, а готувати його просто і швидко. 1_2d735f44b049859847bdd56e2eb4fbe4_1 Час приготування – 1 година Кількість порцій – 2-3 шт. М’ясо по-тайськи можна приготувати для сімейного обіду, вечері, ситне блюдо підійде для гостей. Так як в магазинах столиці доступна ціна на свинину – реальність, придбання продуктів не сильно вдарить по бюджету. При цьому використовувати бажано свіже, а не заморожене м’ясо.

Складові

Традиційні тайські страви роблять з різних інгредієнтів. Особливості даної кухні – відсутність заборон на застосування різних складових. В одній страві можуть використовуватися кислі і солодкі продукти на тлі гострих пахучих спецій. М’ясо по-тайськи – одне з таких страв. Його родзинка – унікальне поєднання складових. Для приготування м’яса необхідно підготувати наступний набір продуктів:
  • свинина – 0,6 кг;
  • солодкий перець – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт;
  • часник -1-3 зубки;
  • соус соєвий – 150 мл;
  • лимон – 1 шт;
  • мед – 3 ст. л .;
  • мелені перці – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • масло рослинне – для смаження.
2_a75c70acb6689bf9da43a0a212abdd70_1 Продукти приготовлені і помиті, можна приступати безпосередньо до процесу приготування. Обсмажувати свинину і овочі бажано на глибокій сковорідці з товстими стінками. У такому посуді інгредієнти добре і швидко протушатся і не пригорять.

Покроковий рецепт

Свинина маринується в соусі з меду і соку лимона. Готова страва виходить апетитною, соковитою, корисною. Для приготування можна використовувати м’ясо з будь-якої частини, головне, щоб вона було свіжою – купити свинину в Укрпромпостач можна відмінної якості. Свинина – це, так би мовити, «класика жанру», її люблять практично всі, а готувати просто. Блюдо виходить ситним, доступним, вітамінним.  
  • Крок 1. Свинину нарубати невеликими довгастими шматочками.
3_2e07dd9a5acf97614f7d2177b5364077_1
  • Крок 2. Приготування маринаду. Соєвий соус, сік лимона перемішати з медом. Залити м’ясо.
  • Крок 3. Дрібно нарубати часник, всипати в соус, залишити на 20 хвилин маринуватися. За цей час нашаткувати цибулю кільцями або півкільцями, перець – соломкою, а моркву – нарубати брусочками.
  • Крок 4. Свинину викласти на сковорідку без маринаду і смажити на олії майже до готовності, після чого викласти на тарілку.
6_f8640706d4432eea7193e63d062ef23a_1
  • Крок 5. Підготовлені овочі викласти на сковорідку і обсмажувати протягом декількох хвилин до легкого рум’янцю.
  • Крок 6. У сковорідку з обсмаженими овочами додати свинину, залити маринадом і тушкувати все разом близько 8 хвилин. Додати сіль, перець за смаком, а також улюблені спеції.
8_f87ecdb99b95511f1338fc58ca48c0e4_1
  • Крок 7. Готову страву зняти з вогню. Свинину по-тайськи подають з гарніром. Добре підійде розсипчастий рис або локшина, можна використовувати кукурудзу.
9_c73bd754cd67c53929849028bc49b90d_1 Завдяки маринаду м’ясо виходить ніжним і м’яким. Солодкий перець надає йому родзинку і апетитний запах, а соєвий соус – карамельні нотки. За цим рецептом можна приготувати і яловичину, курка також виходить дуже смачною. Смачного!