М’ясний бульйон зі свинини

го

М’ясний бульйон зі свинини

Корисно знати
Бульйон з свинини – база для приготування самої різної смакоти. На його основі варять всілякі супи, окрошку, борщ. Бульйон додають при гасінні м’яса і овочів. Словом, без цієї складової господині на кухні не обійтися. Рецепт на 6 порцій. Час готування – 50 хвилин.

Складові

Для приготування бульйону знадобиться найпростіший набір продуктів:
  • свіжа свинина (краще з кісточкою) – 0,4 кг;
  • вода – 1,7 л;
  • велика цибулина – 1 шт .;
  • запашний перець горошком – за смаком;
  • зелень для посипання.
  • лавровий лист.
ин

Покроковий рецепт

Крок 1

Перш за все потрібно купити хорошу свинину. Для цього варто зайти в магазин м’яса Укрпромпостач. У ньому і якість продуктів відмінне, і ціни досить помірні. Вибирайте свинину рожеву, зі свіжим м’ясним запахом, не надто жирну. Ідеально, якщо вона буде на кісточці. Бульйон на кістках швидко готується і виходить наваристим, апетитним. Спочатку свинину очищаємо від плівок, миємо. Якщо м’ясо потрапило дуже жирне, можна зрізати зайве сало. Заливаємо воду в каструлю, ставимо на великий вогонь. Потім опускаємо м’ясо в закипаючу воду і переходимо до підготовки цибулі. 1

Крок 2

Знімаємо лушпиння і миємо цибулю. Потім ріжемо на великі шматки (можна навіть на 2 половинки). Під час варіння цибуля тільки надає смак і аромат бульйону. Після закінчення готування її потрібно буде витягти з свинячого відвару. 2

Крок 3

Як тільки вода закипить, на поверхні бульйону утворюється пінка. Зменшуємо вогонь. Пінку знімаємо шумівкою. Останню операцію повторюємо кілька разів протягом наступних 20 хвилин. Намагайтеся не забувати знімати пінку! В іншому випадку відвар вийде каламутним і його доведеться довго проціджувати. 3.1

Крок 4

Додаємо листочок лавра, перець і варимо бульйон до готовності свинини (для молодої буде потрібно близько 40 хвилин). В кінці вона стає досить м’якою і легко відділяється від кісточок. Перевіряємо м’ясо, вимикаємо вогонь, витягуємо з каструлі лаврушку і горошки перцю. Це найпростіше зробити ситечком. 4

Крок 5

Проціджуємо бульйон двічі. Він повинен стати абсолютно чистим і прозорим. Це якість говорить не тільки про правильність приготування страви, а й майстерності господині. Для проціджування використовуємо дрібне ситечко з ручкою або складену в 2-3 шари марлю. У другому випадку знадобиться чиясь допомога, щоб притримати марлю над каструлею. В кінці цієї операції М’ясний бульйон зі свинини буде прозорим і без частинок жиру. 5 При бажанні його можна посипати зеленню, меленим перчиком та їсти з грінками. Або зварити в бульйоні локшину і отримати смачний супчик швидкого приготування. Також бульйон можна заготовити «про запас»: остудити і зберігати в холодильнику близько двох діб. Не забувайте: щоб отримати не тільки смачне, але і вигідне в економічному плані блюдо, потрібно придбати недороге м’ясо. Дуже привабливі ціни на свинину в Києві ви знайдете в Укрпромпостач. Купуючи м’ясо в цій мережі, ви завжди зможете порадувати домашніх відмінним бульйоном. Смачного!