М’ясні коси з маринованої свинини

Мясныекосичкиизмаринованнойсвинины_f8e092030c45647daf48b59137ede543_1

М’ясні коси з маринованої свинини

Корисно знати
Іноді хочеться приготувати щось дуже просте, але смачне і презентабельне. Таке, щоб не було соромно поставити на стіл на важливому заході. Коса з найніжнішої маринованої свинини, прикрашені зернами граната і свіжою зеленню, – саме те!   Найбільше часу займе маринування, але тут господині майже не потрібно брати участь. На саме обсмажування м’яса знадобиться трохи більше півтори години. Страву можна готувати вдома на плиті або на грилі, якщо ви хочете влаштувати пікнік для рідних і друзів.
  • Час приготування: 1 година 40 хвилин
  • Кількість порцій: 4
Смажені свинячі «косички» прикрасять і повсякденний, і святковий стіл. Вони будуть доречно виглядати навіть під час весільного застілля. Просто викладіть на тарілку з косичками яскраво-червоні зернятка граната, свіжу зелень, часточки лимона і приймайте компліменти шанувальників вашого кулінарного таланту!

Складові

Щоб створити це просте і красиве блюдо, потрібно такий список продуктів:
  1. свиняче м’ясо середньої жирності – 0,5 кг;
  2. лимон – 0,5 шт .;
  3. цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  4. гранат — 1 шт.;
  5. мелений перець – щіпка;
  6. оливкова олія – 2 ст. ложки.
Свинина Якісну і недорогу свинину пропонує магазин м’яса Укрпромпостач, що поставляє продукцію безпосередньо від виробника. Ви можете бути впевненими в її якості, а це головне, що потрібно для вдалого приготування коси з маринованої свинини!

Покроковий рецепт

Крок 1

Спочатку потрібно купити м’ясо свинини, свіже і не особливо жирне. Найкраще для наших цілей підійде ніжна вирізка. Вимийте її, підсушіть паперовими рушниками і наріжте на пласти товщиною 2-3 см. По черзі укладайте кожен пласт в поліетиленовий пакет і відбивайте молотком для м’яса. шаг1 Коли свинина буде підготовлена, зробіть на  відбивних 2 поздовжніх надрізу (як на фото). Але не ріжте до кінця!

Крок 2

шаг2 Смужки м’яса заплетіть в косу, а вільні кінці скріпіть зубочистками, щоб вони тримали форму і не розвалювалися під час смаження.

Крок 3

шаг3 Перекладіть косички зі свинини в глибоку миску. Туди ж вичавити сік з половини лимона і закиньте нарізану великими кільцями цибулю. Дуже акуратно перемішайте. Маринувати м’ясо можна півгодини при кімнатній температурі. Якщо ви робите заготовку на завтрашній захід, покладіть миску з замаринованою свининою в холодильник на всю ніч.

Крок 4

шаг 4 Розігрійте на сковороді олію, дістаньте свинячі косички з маринаду, легенько обтрусіть і викладіть смажитися. Коли м’ясо зарум’яниться, максимально зменшіть вогонь і акуратно влийте в сковорідку трохи води. Потім накрийте посуд кришкою і залиште свинину «доходити» так 8-10 хвилин. гоово1 Якщо ви смажите косички на грилі, періодично поливайте їх вином, щоб м’ясо не пересохло. готовое Косички з маринованої свинини можна подавати з підсмаженою картоплею, вареною зеленою квасолею, спаржею, салатами зі свіжої зелені. Також варто подати на стіл кілька соусів, які добре поєднуються зі смаженим на грилі м’ясом.