Ковбаски з яловичини на пиві

гтб

Ковбаски з яловичини на пиві

Корисно знати
З яловичого фаршу можна готувати не тільки класичні котлети і рулетики, а й чудові гострі ковбаски зі світлим пивом. Сім’я шанувальників м’яса точно оцінить цей рецепт! Для приготування страви знадобиться невеликий список зовсім простих інгредієнтів. Зате результат перевершить всі очікування. гтб
  • Час приготування: 1 година
  • Кількість порцій: 3
Блюдо порадує сім’ю і друзів на будь-якому сімейному святі. А якщо ковбаски смажити на грилі, то можна влаштувати відмінний пікнічок на дачі.

Складові

Для приготування цього колоритного східного блюда знадобиться: мясо
  • яловичина – 2,5 кг;
  • цибуля порей – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 200 г;
  • сало свіже з пристойними м’ясними прошарками – 300 г;
  • приправи (мускатний горіх, солодка мелена паприка, асорті з свежемолотого перцю, протертий хрін,часниковий порошок) – по 3 ч. ложки;
  • сметана 10% -ної жирності – 300 г;
  • рослинне масло – 12 ст. ложок;
  • харчова сода – 3 ч. ложки;
  • будьяке світле пиво – 500 мл.

Покроковий рецепт

Крок 1

н1 Спочатку потрібно купити м’ясо яловичини без кісток із мінімумом плівочок (якщо будуть потрапляти, перед цим їх потрібно прибрати). М’ясо добре вимийте і висушіть. Використовуйте для цього бавовняний кухонний рушник або серветки. Яловичину разом з ріпчастою цибулею і салом прокрутіть через м’ясорубку.

Крок 2

н2 Світлу частину цибулі порею дрібно нарубати і обсмажити в маслі до м’якості. Додайте його в яловичий фарш і добре перемішайте. Приправте масу перцем, мускатним горіхом і іншими спеціями. Тепер додайте в фарш пиво, перемішайте і відправте його на годину в холодильник.

Крок 3

н3 Прийшов час приготувати соус для ковбасок. Для цього в сметану всипте по чайній ложечці паприки і хрону. Останній краще брати свіжий, але через брак такого можна обійтися і сушеним. Всі інгредієнти добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса, якою можна буде рівномірно перемазати ковбаски.

Крок 4

н4 Спочатку підготуйте форму для запікання. Дно вистелити пергаментом, зверху рясно полийте його рослинним маслом. Тепер потрібно сформувати з остиглого фаршу акуратні ковбаски. Щоб м’ясо не липнуло до рук і вироби виходили рівними, змастіть долоні рослинною олією. Коли ковбаски будуть готові, викладіть їх на деко.

Крок 5

н5 ТТепер залишилося як слід перемазати напівфабрикат гострим сметанним соусом і відправити його в духовку. Запікайте ковбаски 45 хвилин при 180 ° C. Подавайте їх гарячими, зі свіжими овочами і будь-якими гострими соусами за смаком. Для цієї страви вкрай важлива якість м’яса. Щоб отримати максимум похвал від домашніх і гостей, загляньте в асортимент м’ясної крамниці Укрпромпостач і виберіть найсвіжішу яловичину. Там же можна придбати сало та інші види м’яса. гтб Як гарнір до ковбасок можна використовувати картопляне пюре або фрі. Якщо ви стежите за фігурою, картопля замініть легким овочевим салатом. Яловичі ковбаски – дуже ситне блюдо, яке напевно сподобається всій родині. Смачного!