Глазурований стейк зі свинини

Снимок экрана 2018-04-26 в 23.08.06

Глазурований стейк зі свинини

Корисно знати

Цю страву не можна назвати надто вже складною в приготуванні, але деякий досвід в готуванні все ж знадобиться. Список інгредієнтів теж не так уже й великий. Але результат буває дуже вже смачним, тому глазурований стейк зі свинини міцно зайняв своє почесне місце серед святкових страв.

Про те, як грамотно прожарити свинячий стейк, щоб він буквально «блищав» своєю глянцевою скоринкою і танув у роті, і буде даний  рецепт.

  • Час готування – 20 хвилин.
  • Кількість порцій – 4.

Стейк з глазурованої свинини готується дуже швидко, тому, крім прикраси їм святкового столу, його також можна включити і в список страв для категорії «якщо до вас несподівано прийшли гості».

Трохи екзотичний смак і ніжна консистенція свинини, безсумнівно, сподобається всім домочадцям, тому можна готувати таке мяско і частіше, наприклад, у вихідні. Благо для цього потрібно зовсім небагато – свіжа свинина.

Складові

В якості основних продуктів нам знадобляться:

Снимок экрана 2018-04-26 в 23.08.32

  • м’ясо для стейків – 1 кг або 4-5 готових стейка;
  • рослинне масло для смаження – 3 ст. л .;
  • сіль і мелений чорний перець – по 1 ч. л .;
  • коричневий цукор – 8 ст. л.

Снимок экрана 2018-04-26 в 23.09.03

Якщо під рукою немає коричневого цукру, то підійде і звичайний цукровий пісок.

Кілька слів про м’ясо. Використовувати заморожене м’ясо рекомендується тільки в крайньому випадку, тому що при цьому результат може бути не зовсім таким, як очікувалося. Це і так зрозуміло – смак і соковитість будуть вже не ті.

Свіжість і якість свинини для приготування стейків є найголовнішою умовою для досягнення справжнього смаку страви, тому краще купити м’ясо в надійному і перевіреному магазині – так ви уникнете прикрих промахів і опинитеся на висоті перед гостями.

Покроковий рецепт

Крок 1. Отже, свинина вже куплена. Пояснимо, що стейки – це м’якоть спинної частини разом в ребрами. Потрібно обробити шматок на частини, кістки можна зрізати – так блюдо буде швидше готуватися і естетичніше виглядати. Також слід зрізати зайвий жирок, а то стейки вийдуть зайве калорійними. М’ясні заготовки слід посолити і поперчити за смаком. Краще залишити їх на 5 хвилин просолитися.

Снимок экрана 2018-04-26 в 23.09.35

Крок 2. Слід розігріти сковороду, вилити туди рослинне масло і викласти заготовлені стейки. Смажити потрібно по 2 хвилини з кожного боку. Потім слід посипати стейки цукром, знову перевернути і смажити до рум’яної скоринки.

Снимок экрана 2018-04-26 в 23.10.04

Цукор починає танути і огортати м’ясо блискучою глазур’ю. Далі потрібно повторити ті ж дії для іншої сторони і знову перевернути шматочки. Смажити до повного «глазурування».

Все, страва готова. Можна викласти стейки на тарілку, полити їх для блиску «цукровим» соком і прикрасити гарніром або зеленню.

Кілька важливих нюансів. На кожну сторону стейка краще викласти по одній столовій ложці коричневого цукру. Замість цукру можна також використовувати мед, але слід знати, що він має властивість «підсушувати» продукти, тому м’ясо буде більш сухим і хрустким.

Деякі майстри-кулінари карамелізуют цукор шляхом підпалювання м’яса прямо в сковороді, наливаючи туди трохи алкоголю. Це виглядає дуже ефектно, але самим вам робити це в умовах кухні не рекомендуємо. Смачного!