Енчілада з яловичиною та грибами

фото_1_a3eb72664f8d7ab43045321d824a762b_1

Енчілада з яловичиною та грибами

Корисно знати
Енчілада улюблене мексиканське блюдо. Собою являє апетитні рулетики в соусі. Основа страви кукурудзяний корж з начинкою або лаваш. При цьому, в залежності від смакових уподобань, наповнення може бути різним м’ясо, овочі, гриби, курка, кукурудза та ін. Доповнює блюдо гострий томатний соус. Можна подавати сметану, гуакамоле, сальсу. Так як доступна ціна на яловичину, сьогодні приготуємо ситне мексиканське блюдо з м’яса та грибів.    2_4a569bc96ec3c161fef7bcc81e5f3c5d_1 Час приготування – 1 година Кількість порцій 2 шт. Енчілада відмінна ідея для ситного і швидкого перекусу. Апетитні м’ясні рулетики відмінно підійдуть на сніданок, обід, вечерю, їх можна взяти з собою в дорогу, покласти дитині в школу.

Складові

Перед тим, як приступити до приготування, варто підготувати інгредієнти. Основні складові м’ясо, гриби, коржі. При цьому смакові характеристики і корисність блюда багато в чому залежать від якості м’яса. Але це не проблема купити яловичину в Укрпромпостач можна хорошої якості за доступною ціною. Будуть потрібні такі інгредієнти:
  • коржі  або лаваш вірменський 4 шт;
  • фарш з яловичини 0,3 кг;
  • печериці 2-3 шт. середнього розміру;
  • твердий сир тертий 0,2 кг;
  • цибуля 1-2 великих головки;
  • томатний соус 1 стакан;
  • спеції паприка, кумін 1 ч. л .;
  • сіль, перець чорний за смаком;
  • масло рослинне для смаження.
3_5bccc8559291db63edfb475e5c3932e8_1 Залежно від смакових уподобань, в блюдо можна покласти солодкий перець, консервовану кукурудзу. Для любителів сильно гострих страв можна використовувати табаско або додати гіркий перець.  

Покроковий рецепт приготування

Отже, інгредієнти підготовлені, овочі начищені і порізані. Приступаємо до процесу приготування:

  • Крок 1. Розігріти сковорідку, обсмажити на олії порізану великими шматками цибулю, поки вона не придбає золотавий колір.
4_b84f81b03c10ad0bb78791a7d8f76f6f_1
  • Крок 2. У тару додати яловичий фарш, гриби печериці, сіль, перець за смаком. Для додання гостроти можна додати табаско. Якщо використовуються інші овочі, також додати їх у тару. Все перемішати і злегка обсмажити з урахуванням, що блюдо дійде в духовці.
5_70d8492f3836ab2b147c6bb7c15fb268_1
  • Крок 3. У суміш додати половину томатного соусу і трохи води. Все добре перемішати, витримати на невеликому вогні 15 хвилин. Відставити, злегка остудити, щоб зручно було загортати. Якщо залишилася вода, її потрібно злити в чашку.
6_dfc4eae7d968b47c74ffae684c349001_1
  • Крок 4. Начинку викласти на корж і акуратно згорнути рулетом, як млинці.
7_3776b004b69eb8add522a90b10a48abc_1
  • Крок 5. На дно форми для запікання влити трохи томатного соку, викласти трубочки таким чином, щоб вони не сильно щільно лежали одна до одної, при цьому щоб шов був внизу так вони збережуть свою форму і не розгорнуться. Зверху вилити залишок томатного соку, якщо залишився бульйон після гасіння м’яса з овочами, його також додати в форму. Зверху рівномірно посипати тертим сиром і відправити в духовку, попередньо розігрів її до 180-200 градусів. Запікати приблизно 15-20 хвилин.
фото_1_a3eb72664f8d7ab43045321d824a762b_1 Енчілада з яловичиною та грибами готова. Смачного!