Азу з свинини

ш8

Азу з свинини

Корисно знати
М’ясне азу – класичне східне блюдо, в якому зазвичай використовується баранина або яловичина. Кожен народ готує його по-своєму. У татарському варіанті азу зі свинини покладається додавати хрусткі солоні огірки.   Дуже пікантно і смачно. Спробуйте!
  • Час приготування: 1,4 години
  • Кількість порцій: 5
  • Свиняче азу буде доречно на домашніх обідах. Блюдо калорійне і дуже поживне.

Складові

Щоб поласувати свинячим азу, вам знадобиться: lg_538b7038423e32582f76d4b09b0964ea_31b78736e9df6be984cc1aa1280a135b_1
  • добірна свинина – 0,6 кг;
  • м’ясний бульйон – 2 склянки;
  • солоні огірки – 3 шт;
  • вершкове / рослинне масло – на смак;
  • цибуля – 2 головки;
  • картопля (для гарніру) – 0,8 кг;
  • морквина – 1 велика шт;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • молоко – 1 стакан;
  • біле борошно – 2 ст. ложки;
  • спеції.

Покроковий рецепт

Крок 1

ш1 Для приготування азу потрібно придбати хороше м’ясо. Не занадто жирне, свіже. Оскільки в Укрпромпостач зараз відмінна ціна на свинину, пропонуємо купити її саме в цій мережі. М’ясо обмийте і наріжте середніми брусками.

Крок 2

ш2 Налийте в глибоку сковорідку і нагрійте рослинну олію. Любителі можуть додати 25 г вершкового масла. Як тільки воно нагріється, киньте в сковороду брусочки свинини і обсмажте їх з усіх боків. На м’ясі повинна утворитися рум’яна кірочка.

Крок 3

ш3 Як тільки свинина підрум’яниться, акуратно влийте в сковорідку бульйон. Приправте все це діло спеціями, киньте 1-2 лаврових листочка. Не накриваючи посуд кришкою, тушкуйте м’ясо близько 20 хвилин. Обов’язково зменшіть вогонь! Слідкуйте, щоб бульйон НЕ википів і м’ясо не згоріло.

Крок 4

ш4 Тепер готуємо овочі. Лук наріжте півкільцями. Морквину можна дрібно порубати соломкою або натерти на тертці. Лук обсмажте на окремій сковороді. Як тільки він стане м’яким, всипте ложку цукру і смажте ще кілька хвилин. В результаті цибуля повинна стати майже прозорою.

Крок 5

ш5 Тепер пора готувати підливу для азу. У обсмажену цибулю всипте натерту моркву і смажте 3-5 хвилин. Коли овочі утворюють більш-менш однорідну масу і морквина злегка розм’якне, додайте в підливу томатну пасту, спеції і пару ложок бульйону. В якості фінального акорду засипте в зажарку дрібно нарізані огірочки і протушкувати все разом 7 хвилин. Щоб згустити підливу, потрібно борошно. Засипте 2 ст. ложки в сковорідку і добре перемішайте. Разом з борошном підлива повинна гаситися ще 5 хвилин. На цьому етапі можна додати будь-які східні спеції, які подобаються. Наприклад, хмелі-сунелі, паприку

Крок 6

ш6 До моменту готовності підливи з м’яса повинно випаруватися 90% рідини. Перекладіть готову зажарку в сковорідку до свинини і все перемішайте. Потім дайте блюду ще 20 хвилин постояти на вогні. В кінці вимкніть плиту, присипте азу протертим часником і подрібненою зеленню. Дайте всьому цьому настоятися під кришкою 15 хвилин.

Крок 7

ш7 Як гарнір до азу маєте подати картоплю. ЇЇ можна просто зварити шматками і полити топленим маслом або приготувати в якості пюре. Останній варіант буде особливо ніжним, якщо в товчену картоплю влити підігріте молоко, все добре перемішати і додати масло. Готову страву припорошити зеленню. ш8 Не забудьте про якість м’яса! Жорстка або стара свинина може зіпсувати всю справу. Вітчизняний виробник м’яса Укрпромпостач пропонує відмінний продукт, тому свинину варто купувати саме у нього. Обов’язково приготуйте азу з солоними огірочками! Ви напевно будете задоволені результатом.